REUTERS/Laszlo Balogh
SPAS JE BIO NJIHOVA - PROPAST

VIDEO: POTPUNI KAOS U NIZOZEMSKOJ REPREZENTACIJI Izbornik povukao potez koji je zgrozio navijače, a Robben ostao bez riječi: 'Ovo je prava noćna mora'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2017. 14:44

U skupini A europskih kvalifikacija za plasman na SP u Rusiji sinoć se dogodilo najveće iznenađenje. Bugari su u Sofiji pobijedili Nizozemce 2:0, pa Oranju prijeti novo izbivanje s velikih natjecanja.

Junak Bugara zove se Spas Delev, napadač poljskog Pogona koji je s dva gola u prvih 20 minuta uništio Nizozemce.

Prvo je u devetoj minuti zabio nakon slabe reakcije gostujuće obrane i vratara, da bi potom dalekometnim udarcem ostavio nizozemskog vratara Zoeta nemoćnim.

"Što reći nakon ovoga? Ovo je prava noćna mora. Krenuli smo s najboljim namjerana i imao sam pozitivan osjećaj, ali prvu polovicu prvog poluvremena odigrali smo poražavajuće", rekao je Robben nakon susreta.


spas second goal

Prvom golu Bugara prethodila je velika pogreška i kriva procjena nizozemskog braniča Matthijsa de Ligta, 17-godišnjeg stopera i debitanta u redovima nizozemske reprezentacije ali Robben nije želio uperiti prstom u njega.

"Najlakše je uperiti prstom, ali nema smisla. Izgubili smo 2:0 i to je okrutna činjenica. U prvom dijelu, ponavljam, nismo napravili ništa. Onda nismo ni zaslužili ništa. Ja sam kapetan i mislim da moramo pobjeđivati i gubiti kao momčad. Ne znam što bih više trebao reći? Ostao sam bez teksta. Tako smo olako primili golove, a u nogometu se do ničega ne dolazi lagano", zaključio je Robben.

Nizozemci se sada nalaze u nezavidnoj situaciji s tek 7 osv ojenih bodova u pet odigranih kola u skupini A. Ispred njih su Francuska (13), Švedska (10) i Bugarska (9).

"Bio sam uvjeren da se De Ligt može s time nositi. To je potpuno moja odgovornost", govorio je nakon susreta nizozemski izbornik Danny Blind koji ne odbacuje mogućnost da ga Nizozemski nogometni savez (KNVB) smijeni. A zanimljivo je da se De Ligta odlučio postaviti u udarnu postavu iako iza sebe ima tek 267 minuta 'staža' s Ajaxom u Eredivisiji.

"Svi se moramo zamisliti i pogledati u ogledalo, a na KNVB-u je da odluči što će sa mnom", dodao je Blind, čija je odluka da uvrsti De Ligta u udarnu postavu izazvala lavinu navijačkih kritika.

Linker
26. travanj 2024 18:48