Screenshot: NDR
NAJTEŽA UTAKMICA

VIDEO: ŽIVOTNA DRAMA IVANA KLASNIĆA Bivši Vatreni u iščekivanju novog bubrega: 'San mi je stati na noge, nastaviti normalan život'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2017. 12:26

Bivši hrvatski reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić bori se s bolešću bubrega zbog čega mora triput tjedno ići na dijalizu, a u njemačkim medijima se pojavio video koji prikazuje njegov boravak u bolnici. Njemačka televizija NDR posjetila je Klasnića u bolnici i snimila kratki film o njegovoj životnoj borbi.

"Moj san je nastaviti normalan život. Nisam pomislio da ću možda kraće živjeti ili nešto slično, moram prihvatiti sudbinu takvu kakva ona jest i odlaziti na dijalizu pa će nadam se doći i sretan završetak, a to bi bila uspješna treća transplantacija i da više ne moram odlaziti na dijalizu", rekao je Klasnić u dokumentarnom filmu.

Osim s ozbiljnom bolešću, Klasnić se bori i s liječnicima Werdera - svog bivšeg kluba - kojeg tuži za kalvariju koju prolazi proteklih 10-ak godina.

"Nisam stručnjak, ili nekakav liječnik, no vidio sam kako nešto nije u redu s njihovom terapijom. To su oni morali vidjeti, morali su znati", pojadao se Ivan koji je nakon što mu je tijelo odbacilo majčin bubreg, dobio i očev, a priznao je i kako su se oni otac u bolnici prijavili pod lažnim imenom:

"To je istina. Bio sam Uwe Seeler. Mi nogmoetaši smo često praznovjerni pa tako nisam htio novu operaciju obaviti u Bremenu niti na isti dan u četvrtak kada sam dobio majčin bubreg. Obavio sam operaciju u petak u Hannoveru. Jako sam zahvalan roditeljima i najteže mi je što mi je majka ostala bez bubrega", priznao je Klasnić, a film možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 17:54