Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NEPOVOLJAN STATUS

VRIJEME JE ZA IZLAZAK IZ SJENE Kovačić želi ostati u Realu i nametnuti se Zidaneu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2016. 10:19

Priča o tome gdje će karijeru nastaviti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ovih dana vrti se u mnogim medijima, posebno talijanskim.

Internetski portal Calciomercato donio je informaciju da je Mateo ponuđen Juventusu, nakon što ga je u Milanu, na finalu Lige prvaka između Reala i Atletica, trener Zinedine Zidane ostavio na klupi.
Navodno su čelnici Juventusa to prenijeli treneru Massimilijanu Allegriju koji je, po istom izvoru, dao svoj pristanak. Talijanski, ali i španjolski mediji navodili su i interes Milana, kamo bi Kovačić mogao otići na posudbu, ali i zanimanje Seville i Tottenhama.

Kao što znate, Kovačić je u Real došao iz Intera, a s Kraljevskim klubom ima ugovor do 2021. godine. Talijanski mediji objavili su u navodnu Kovačićevu izjavu u kojoj je rekao da ne zna što će se događati u budućnosti, ali da se sigurno neće vraćati u Inter dok je tamo Roberto Mancini. Ako možda ne znate, Kovačić i Mancini nisu si “legli”, a naravno da je tu ispaštao hrvatski reprezentativac.
Naravno, priča o odlasku Kovačića iz Reala zakotrljala se nakon što je klupu madridskog kluba preuzeo Zidane, koji ga je na nekim utakmicama izostavljao iz momčad, uključujući i već spomenuto finale Lige prvaka.

Ipak, u razgovoru s ljudima bliskim Kovačiću, saznajemo da u ovom trenutku nema nikakvih novosti u svezi nekog budućeg transfera, te da je hrvatski reprezentativac čvrsto igrač madridskog Reala. Kod njega nema želje za odlaskom, želi biti strpljiv, te čekati svoju priliku u redovima prvaka Europe. Prošla sezone nije mu bila od onih koje će pamtiti, ali vjeruje u sebe, te drži da bi u sljedećoj mogao dobiti povjerenje Zidanea. Konačno, ni jedna službena ponuda za Kovačića nije stigla na Realovu adresu, niti ga je prema našim izvorima Kraljevski klub ponudio bilo kome.

Naravno, ljetni prijelazni rok je jako dugačak, u sljedeća dva mjeseca moguće su svakojake promjene, ovo je što se tiče Kovačića samo trenutačno stanje stvari.

Linker
24. travanj 2024 14:12