SVE ZBOG PRETJECANJA

Presuda Romima iz Okolice Pakraca: Četiri godine i šest mjeseci zatvora za teške tjelesne ozljede

Teretili su se da su u srpnju prošle godine na cesti u blizini Gorice pokraj Zadra napali i brutalno pretukli 33-godišnjeg elektrotehničara Juricu Gulana.
Zadar, 180412.Danas je na Zupanijskom sudu u Zadru donesena Presuda cetvorici Roma iz okolice Pakraca Slobodanu Amicu (33), Peri Kukicu (28), Milanu Djurdjevicu (30) i Stevi Amicu (43), za pokusaj ubojstva 32-godisnjeg Jure Gulana iz Gorice koii je prosle godine napadnut drvenim i metalnim palicama i tesko ozlijedjen u mjestu Gorica kraj Zadra.Foto: Andrija Lucic / Cropix
 Andrija Lučić / Cropix

Četvorica optuženih čija je kaznena evidencija duga 14 stranica sa više od šezdeset kaznenih djela, u srijedu su na Županijskom sudu u Zadru osuđeni na sveukupno pet godina i pet mjeseci zatvora. Iako su se u ovom procesu teretili za pokušaj ubojstva 33-godišnjeg elektrotehničara Jurice Gulana, sud nije prihvatio tezu optužbe, pa su danas nepravomoćno osuđeni zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Po godinu i šest mjeseci zatvora dobili su Stevo Amić (43), Pero Kukić (28) i Slobodan Amić (33), dok je Milan Đurđević (30) osuđen na godinu dana zatvora. Nakon presude do izdržavanja kazne pušteni su na slobodu iz pritvora u kojem se nalaze od srpnja prošle godine kada su uhićeni. Teretili su se da su u srpnju prošle godine na cesti u blizini Gorice pokraj Zadra napali i brutalno pretukli 33-godišnjeg elektrotehničara Juricu Gulana. Izrevoltirani njegovim pretjecanjem, najprije su mu pokazivali srednji prst i slijedili ga, a kada je 33-godišnjak konačno zaustavio auto izašli su iz kombija i pretukli ga nakon čega su pobjegli.

Tijekom procesa, prvooptuženi Amić je u znak protesta, smatrajući da nije kriv, progutao plastičnu žlicu. Iako je jedno vrijeme bio hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici, liječnici su ustvrdili da kirurški zahvat nije hitan, pa je Amić sa žlicom u trbuhu svoj protest nastavio i u veljači ove godine kada je pet dana štrajkao glađu. Njegovom se štrajku se pridružio i Pero Kukić koji hranu nije uzimao punih sedam dana.

Stari policijski znanac Stevo Amić se u središtu medijske pozornosti našao prije četiri godine kada je pucao na policijsku ophodnju u Dugom Selu nakon što je pobjegao iz osječkog zatvora. I tada su mu kompanjoni bili Pero Kukić i Slobodan Amić, a bili su uhvaćeni području Velike Gorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:22