Nicolo Zangirolami/Voice2Media / Voice2Media
NEUGODNO IZNENAĐENJE I ZA GAĆINU

HRVAT NIJE USPIO OBRANITI OLIMPIJSKO ZLATO 'Finale mi je odnio vjetar'

Piše: HinaObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 21:57

Vjetar je odnio finale, u drugoj seriji mi je potpuno razbio koncentraciju i odnio šansu za plasman među prvih šest, kazao je sada već bivši olimpijski pobjednik u trapu Giovanni Cernogoraz koji je u kvalifikacijama zauzeo deveto mjesto sa 116 pogodaka, dva manje od potrebnog za finale.

Cernogoraz (33) je bio odličan u ponedjeljak, ukupno je imao 49 od 50 pogodaka, ali ga je plasmana u završnicu stajao loš nastup u nedjelju kada je imao čak osam promašaja u tri serije.

"Koštala me ta druga serija u kojoj sam promašio četiri puta. U prvoj seriji nije bilo vjetra, ali je onda jako zapuhalo u drugoj, meni to jako smeta. Nisam čak imao nervozu niti pritisak zbog obrane zlata, a drago mi je što sam danas ipak pucao odlično i pokazao da nisam slučajno postao olimpijski prvak. Što je tu je, Josip je u finalu i daj Bože da zlato ostane u Hrvatskoj", kazao je Cernogoraz, koji je mogao postati tek drugi natjecatelj u povijesti trapa s obranjenim olimpijsim naslovom.

Josip Glasnović plasirao se u polufinale, on je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom. Glasnović (33) je u posljednje dvije kvalifikacijske serije održane u ponedjeljak ostvario 48 pogodaka, 25 u prvoj, a 23 u drugoj, što mu je uz 72 pogotka iz prve tri serije u nedjelju bilo dovoljno za ulazak u borbu za medalje.

----------------------------------------------------------------

OI Rio: Gaćina neočekivano izgubio od Britanca Drinkhalla

Jedini hrvatski stolnotenisač na Olimpijskim igrama u Riju Andrej Gaćina u ponedjeljak se nije uspio plasirati u osminu finala neočekivano izgubivši u 3. kolu od Britanca Paula Drinkhalla sa 2-4 (11-8, 10-12, 9-11, 8-11, 11-5, 8-11).

Gaćini je ovo bio prvi meč u Riju, jer je bio slobodan u prva dva kola.

Drinkhalla u osmini finala čeka trostruki europski prvak 40-godišnji Bjelorus Vladimir Samsonov.

Linker
19. travanj 2024 00:09