Damir Krajac / Hanza Media
POČINJE TAEKWONDO

LUCIJA ZANINOVIĆ KREĆE PO JOŠ JEDNO OLIMPIJSKO ODLIČJE Ima lagan početak, ali onda...

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 12:53

Danas počinju i taekwondo nadmetanja u Riju, a iz tročlane hrvatske ekspedicije prva na tatami izlazi Lucija Zaninović (do 49 kg, 17.30h). Dan kasnije ćemo bdjeti nad Anom Zaninović (do 57 kg) i Filipom Grgićem (do 68 kg).

Za razliku od sestre Ane, Lucija Zaninović se poprilično komotno plasirala na Igre u Rio de Janeiru. Naime Lucija je punih 18 mjeseci prije početka OI bila prva i na svjetskom, kao i na olimpijskom renkingu do 49 kilograma. Stoga je za nju završni Grand Prix, na kojem se Ana plasirala u Rio, bio puka formalnost.

Lucija ima lagan start, barem na papiru protiv Kazahstanke Ainur Jesbergenove. Pobijedi li, u sljedećoj borbi, a to je četvrtfinale, čeka je neugodna, a bolji poznavatelji ovog sporta vele i dosta prgava Francuskinja Yasmina Aziez. No na stranu narav Francuskinje, Aziez je sjajna taekwondoašica koja je bila brončana na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, dok s kontinentalnih smotri ima već četiri kolajne - jedno zlato, dva srebra i broncu.

Lucija ima povijest susreta s Aziez. Dosad je bila uspješnija, a osobito je spomena vrijedna pobjeda u finalu EP-a u Bakuu 2014.

Sad, kad bismo se još malo poigrali sa ždrijebom i pretpostavili da će naša Lucija savladati i Francuskinju, onda je u polufinalu po svemu sudeći čeka pobjednica dvoboja između Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit i Kim So Hui iz Južne Koreje.

Obje su iznimno opasne i kvalitetne. Tajlanđanka je trenutačno drugoplasirana na svjetskim i olimpijskim rang-listama gdje se ubacila između Lucije (na trećem mjestu) i Kineskinje Jingyu Wu. Tajlanđanka Panipak Wongpattanakit je pak prošlogodišnja svjetska prvakinja iz Čeljabinska u kategoriji do 46 kilograma, dok je Kim So Hui dvostruka svjetska prvakinja 2011. i 2013. godine u istoj kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 22:36