Tonči Stipanović
 REUTERS/Benoit Tessier
FANTASTIČAN USPJEH

POVIJESNA MEDALJA ZA HRVATSKO JEDRENJE Tonči Stipanović osigurao je najmanje srebro

Piše: HinaObjavljeno: 13. kolovoz 2016. 23:55

Nakon što je istekao rok za prosvjede i službeno je potvrđeno da je hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osigurao najmanje srebrnu medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru te tako postao prvi hrvatski jedriličar u povijesti koji će osvojiti olimpijsko odličje.

Uoči plova za odličja, koji je na programu u ponedjeljak, Stipanović je i dalje uvjerljivo vodeći, ima 10 bodova prednosti u odnosu na drugog Australca Toma Burtona, odnosno 20 u odnosu na trećeg Novozelanđanina Sama Meecha.

Stipanović je u dva plova u subotu zauzeo sedmo i treće mjesto, te ukupno ima 57 negativnih bodova. Drugi Burton ima 67, treći Meech 77, dok je četvrti Francuz Jean Baptiste Bernaz na 86.

U plovu za odličja nastupa samo 10 najboljih, te je maksimalan broj negativnih bodova koji se može sakupiti 20.

Stipanoviću tako u plovu za odličja samo ostaje zadatak ne dopustiti Burtonu da bude šest mjesta ispred njega i postat će treći hrvatski olimpac na Igrama u Rio de Janeiru sa zlatnim olimpijskim odličjem, nakon što su prva dva osvojili Josip Glasnović u trapu i braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Linker
17. travanj 2024 05:28