Christof Koepsel/Getty Images / Bongarts/Getty Images
SUDAR STARIH RIVALA

SRBI UVJERENI U POBJEDU PROTIV HRVATSKE 'Bit će tenzija, ali samo da sve ne ode u politiku'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 14:39

Hrvatska protiv Srbije. Četvrtfinalne iz snova, košarkaški klasik. Za razliku od vaterpolista, u našoj reprezentaciji kao da su priželjkivali Srbiju kao posljednju prepreku za prvi olimpijski finale nakon 24 godine.

Utakmica koja podiže atmosferu, budi nadu i može vratiti Hrvatsku na veliku scenu igra se u noći na četvrtak od 3.15. S druge strane i Srbi su označili ovu utakmicu kao okršaj na koji se čekalo dugih šest godina i koji će dobar dio Balkana ostaviti budnim jer će pobjednik doći u dobru priliku vratiti se iz Rija s medaljom.

Jedan od posljednjih članova generacije koja je pobijedila Hrvatsku (onda kada je to bilo važno) u osmini finala SP-a 2010. godine, Marko Kešelj vjeruje u pobjedu Srbije i smatra kako su Teodosić i društvo puno kvalitetniji od Hrvatske.

- Svi od ove utakmice pokušavaju stvoriti više od sporta, kao i uvijek. Stvaraju se nepotrebne dodatne emocije. Hrvatska je u dobroj formi i bili su prvi u svojoj grupi. Napravili su veliki napredak u momčadskom smislu u odnosu na neka izdanja iz ranijih faza. Neće biti laka utakmica, ali ja sam uvjeren da je Srbija bolja od Hrvatske - kazao je Kešelj za mozzartsport.com.

Kešelj je istaknuo i neke prednosti koje Srbija ima u odnosu na Hrvatsku.

- Svi igrači se dobro međusobno poznaju i tu nema previše nepoznanica. Našu prednost u odnosu na Hrvatsku vidim u našem iskustvu, jer smo odigrali veći broj utakmica ovakve važnosti, momci u rukama imaju puno ovakvih utakmica u reprezentativnom dresu. Pritom, znaju pobjeđivati, što je najvažnije od svega.

Još jedan bivši reprezentativac Srbije, Milan Gurović prokomentirao je nadolazeću utakmicu i kazao kako je za najveći pomak kod Hrvatske zaslužan Aco Petrović.

- Aco je pronašao žicu. Svatko ima svoju ulogu i dobro zna koji je njegov posao na terenu, napravio je momčad. Pratio sam malo način na koji ih vodi. Pronašao je nešto što im je ranije nedostajalo - kaže bivši reprezentativac Srbije.

Kada je sama utakmica u pitanju Gurović je kazao:

- Bit će ovo velika utakmica, u pitanju je veliko rivalstvo. Igračima sigurno neće biti lako odigrati ovaj susret, jer uvijek postoji tenzija između ove dvije zemlje. Najvažnije je samo da sve ne izađe iz okvira sporta i da ne ode u politiku. To je najveće zlo. Poznajem većinu hrvatskih reprezentativaca i to su sve dobri dečki, imaju poštovanja.

Linker
19. travanj 2024 10:36