REUTERS/Adrees Latif / REUTERS
MALA KRAĐA

TEŠKO RAZOČARANJE ZA HRVATA U RIJU 'Da smo boksali bilo gdje drugdje, ja bih bio pobjednik'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. kolovoz 2016. 16:54

Hrvoje Sep zaustavljen je u osmini finala boksačkog turnira na Igrama, nakon što je odlukom sudaca (Kinez, Kubanac i Irac) boljim proglašen domaći poluteškaš Michel Borges.


Iako Paviljon šest Riocentra, gdje se odvijaju boksačka natjecanja ni izbliza nije impresivan i akustičan poput arena u kojima se boksalo na prethodnim Igrama, za meč domaćeg natjecatelja publika se mobilizirala.

I premda je Borges već nakon prve runde izgledao prilično umorno, teških nogu, znao se pametno izvlačiti iz teških situacija, a svaki put kad bi njegove rukavice stigle do lica ili tijela Sepa, publika je to snažno pozdravila ne bi li stvorila i dodatni pritisak na suce.


2016 Rio Olympics - Boxing - Preliminary - Men's Light Heavy (81kg) Round of 16 Bout 90 - Riocentro - Pavilion 6 - Rio de Janeiro, Brazil - 10/08/2016. Hrvoje Sep (CRO) of Croatia and Michel Borges (BRA) of Brazil compete.  REUTERS/Pool FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Pool / REUTERS

Pametni Brazilac

Oni su konačno procijenili da je Sepu pripala tek treća runda, dok su prve dvije otišle na stranu domaćeg borca. Realno, trebala su i druga i treća runda otići na stranu agresivnijeg, spremnijeg čovjeka u ringu, a to je bio Sep, no, to je tako.

- Amaterski boks puno je nepošteniji od profesionalnog. Suci koji sude su amateri, oni, uz nekoliko iznimka, uopće ne poznaju boks, čak ga i ne gledaju, nemaju ni gdje. Radio sam u jednom i drugom boksu, znam što govorim - pričao je nakon meča trener Leonard Pijetraj.

Hrvoje Sep bio je utučen.

- Bio sam bolji. Mislim da sam napravio više, više puta sam čisto pogodio, bio agresivan u većem dijelu meča. U prvoj rundi smo možda bili tu negdje, u drugoj i u trećoj sam pogađao u više serija, većinom ti udarci nisu bili uzvraćeni i trebalo je biti dosta.

Teško je spoznati da si u ringu bolji, spremniji boksač, a na koncu se podiže ruka tvog suparnika.

- On je odradio pametan meč, vrlo brzo ostao je bez snage, ali je igrao, odugovlačio. Sudac ga je malo opominjao, ali što ja imam od toga.

2016 Rio Olympics - Boxing - Preliminary - Men's Light Heavy (81kg) Round of 16 Bout 90 - Riocentro - Pavilion 6 - Rio de Janeiro, Brazil - 10/08/2016. Michel Borges (BRA) of Brazil reacts after winning his bout against Hrvoje Sep (CRO) of Croatia. REUTERS/Adrees Latif FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Adrees Latif / REUTERS
Ilustracija

Da je bio tempo iz druge i treće runde, možda bi Sep ipak bio u četvrtfinalu.

- Nije taktički dobro odradio meč. Znali smo što nas čeka, znali kako je to boksati u ringu domaćina i zamjeram mu za prvu rundu. Tu je trebao postaviti stvari na svoje mjesto, natjerati suce da odmah vide da tu nema šanse za Brazilca - dodao je Pijetraj.

U prvoj rundi se našem borcu i otvorila arkada.

- To mi nije smetalo.

On zna da bi na bilo kojem drugom ringu u svijetu ovo bila čista njegova pobjeda.

- Da smo boksali bilo gdje drugdje osim u Brazilu, ja bih bio pobjednik. Nije me nikako ugrozio.

Nije mi lako, ali mi smo u boksu navikli na sve, i na primanje udaraca, pa i onih niskih. Što god da se dogodi ideš dalje, natječeš se dalje, boriš se.

Što dalje?

- Imam dosta ponuda za profesionalni boks, hoće li ta moja odluka ostati vezana za olimpijski stil boksa, za sada ne mogu govoriti, ali u svakom slučaju odlazim u profesionalce.
Razočaran je.


Zagreb, 010816.
BK Leonardo.
Posljednji trening Filipa Hrgovica pred odlazak na Olimpijske igre u Rio.
Na fotografiji: Leonardo Pijetraj.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Ovo je naša pogreška

- Došao sam uzeti medalju, smatram da sam svojim boksom to bio sposoban učiniti i stoga je za mene ovaj put u Rio razočaravajući. Uspjeh je za mene važan, ništa drugo nije važno.

Uspjeh je izostao. Leonard Pijetraj će podvući.

- Na nekom drugom ringu bilo bi dovoljno to što je Sep odradio, ali nismo na drugom ringu, mi smo u Riju. Možemo reći da je bio bolji, ali ne za ovaj ring. Nisam zadovoljan, to je naša pogreška. I pomiriti se time.

Na tribinama je bio i Filip Hrgović. On će u ring u subotu.

- I njega ću tjerati da odmah krene jako, još rigoroznije, nema pravo na pogrešku. Od prve runde, jer mi smo mali, mi nemamo lobi. Znamo sve o Turčinu, Hrgović ga je dobio ove godine u Debercenu, ali to nije boksač, s kojim se treba igrati. Ovo su Igre, tu nema laganog meča – zaključio je hrvatski trener.

Linker
19. travanj 2024 21:28