Ivica Tucak
 REUTERS/Laszlo Balogh
NAKON PLASMANA U ČETVRTFINALE

TUCAK NE ŽELI IZBJEĆI SUSJEDE 'Svi razmišljaju pobjeći od Srbije, ali nameće se pitanje, zašto?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2016. 19:57

Nakon što su nas Španjolci unakazili, hrvatski vaterpolisti su se iskupili.

Sandro Sukno predvodio je Hrvatsku s pet golova do pobjede 10-7. Na taj je način osigurano četvrtfinale, a moguće i prvo mjesto u skupini ukoliko Crna Gora u zadnjem kolu pobijedi Španjolsku.

- Razgovarali smo međusobno, pogledali snimku, vidjeli što je bilo. Uz dužno poštovanje prema Španjolskoj, to tada nije bilo dovoljno dobro s naše strane - otkrio je Sukno.

"Imamo sad Francusku i treba sve napraviti da se dobro spremimo za četvrtfinale. Samo je to važno, to je ona ključna skalina. Tu se boriš za medalje ili sve pada u vodu. To je ono za što smo radili četiri godine", dodao je junak susreta.

Onda je na red došao izbornik Ivica Tucak.

"Prema sucima i prema vanjskom okruženju sam želio ostaviti drukčiji dojam, ali od igrača sam tražio da ostanemo mirni. Mislim, nevjerojatno je da suci nisu vidjeli onakav udarac šakom", komentirao je Tucak aludiravši na udaranje šakom Lončara od strane Figliolija.

"Nema euforije, nema niti depresije. Samo linija koncentriranosti na turnir, na sljedećeg protivnika", dodaje Tucak.

Na upit koga bi volio u četvrtfinalu odgovara: "Tko će to znati? Svi razmišljaju pobjeći od Srbije, ali kad vidimo kako igra Srbija, nameće se pitanje, zašto? Grčka, Mađarska, tko zna".

Linker
17. svibanj 2024 07:58