Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
ONI SU NAŠ PONOS I DIKA

ZLATNA BRAĆA SINKOVIĆ STIGLA U HRVATSKU: 'Osvojili smo sve što se moglo i sad idemo ispočetka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 17:45

Sjajni hrvatski veslači i taekwondoaši danas poslije 13 sati su svečano dočekani u Zračnoj luci Zagreb. Oduševljeni fanovi s nestrpljenjem su dočekali dolazak braće Valenta i Martina Sinkovića, našeg zlatnog dvojca na pariće iz Rija, te Damira Martina, srebrnog u samcu. Zahvaljujući njihovim uspjesima Hrvatska je peta veslačka nacija svijeta.

- Mislim da smo dosegnuli vrhunac svoje karijere i sada možemo u miru raditi. Imamo sve, sada možemo samo još jednom pokušati osvojiti sve - poručio je Martin Sinković.

Njegov brat Valent ističe kako mu je teško naviknuti se da ga se oslovljava kao olimpijskog pobjednika, posebno se zahvalio treneru Nikoli Braliću koji nije nazočio dočeku jer je već na natjecanju s veslačkim juniorima.

- On je čovjek koji nas je doveo do ovdje i njemu najviše trebamo zahvaliti - rekao je Valent Sinković.

Među brojnim čestitarima bila je i naša najuspješnija olimpijka Janica Kostelić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koja se zahvalila veslačima na odličnom predstavljanju Hrvatske.

- Jako sam sretan i ponosan kad nam Janica, koju smo kao klinci kada smo počeli trenirati gledali kako osvaja zlata, čestita na medalji. To je stvarno nešto posebno - veselo je rekao Martin Sinković.

Popraćen velikim ovacijama, za dlaku zlatni, Damir Martin poručio je okupljenima:

- Nadam se da ću u Tokiju stati na najvišu stepenicu.

Najsretnija je bila Gamšina (nadimak Martina nap.p.) baka koja je doputovala iz Vukovara kako bi među prvima dočekala unuka. A među slavljenicima je bila i Martinova djevojka Mateja.

Veslački izbornik Srećko Šuk presretan je rezultatima.

- Braća Sinković su olimpijski pobjednici, ima li netko bolji? A, Damir Martin je samo službeno srebrni, ali on je na samom vrhu s istim vremenom kao olimpijski pobjednik - poručio je Šuk i dodao:

- Postoji ekspertna skupina koju čini grupa naših sudaca, suradnik iz Slovenije i još neki ljudi koji se bave mjerenjem, a mi imamo pravo i obvezu tražiti zadovoljštinu.

Šuk smatra da je Olimpijski odbor po pravilima Svjetske veslačke federacije napravio šlampavi posao.

- Mijenjajući svoju odluku nekoliko puta sami su nam dali opravdani razlog za sumnju - zaključio je.

Uskoro opširnije...

Linker
27. travanj 2024 01:30