PRIČA IZ RIJA

ZLATNI DVOJAC RASPAO SE PO PUTU Valent Sinković zbog nevjerojatne pogreške zapeo u Zürichu!

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 27. srpanj 2016. 18:16

Valent i Martin Sinković krenuli su u ponedjeljak ujutro iz Zagreba prema Riju sa širokim osmijesima i da priča bude zanimljivija, pozirajući s putovnicama u rukama.

Nekoliko sati kasnije Valentu nije bilo do smijeha, a putovnicu više nije imao u rukama.

- U Zürichu je shvatio da putovnica više nije kod njega, ostala mu je u avionu - ispričala je mama Zdenka Sinković.

Molbe da se pretraži unutrašnjost aviona nisu urodile plodom. Nije, naravno, prošla ni Valentova ideja da se sam vrati u avion, a aerodromsko osiguranje koje je to učinilo, ili ipak samo navodno učinilo, tvrdilo je da putovnice nema.

Brat Martin, Damir Martin i ostatak naše male veslačke ekipe nastavio je put prema Riju, a za Valenta, koji je morao prenoćiti u Zürichu, pobrinuo se naš konzulat.

- U Zagrebu su pronašli putovnicu u avionu i pilot koji je letio u utorak ujutro mu je donio putovnicu u Zürich pa je Valent preko Lisabona krenuo u Rio - dodala je Zdenka Sinković.

U međuvremenu su se naši veslači smjestili u Olimpijskom selu, ali prvi smještaj bio je zapravo samo - privremen. Pokazalo se da priče koje dolaze ovih dana iz Rija o problemima u Olimpijskom selu nisu ni pretjerane, a kamoli neistinite.

- Izvana je sve super, stvarno blista... - kaže Ivan Golubiček, fizioterapeut naših veslača.

Ali... Naravno da postoji “ali”.

- Zgrada u koju su nas smjestili po dolasku nije završena, otprilike kao da si uselio u novi stan i sad treba sve očistiti, urediti, “zašarafiti”.

I zatvoriti rupe iz kojih vise instalacije, a u sobama doslovce vise snopovi žica iz velikih rupa po stropu.

- Rekli su nam da su nas u ovu prvu zgradu smjestili samo privremeno i da ćemo se preseliti u drugu, koja je u srijedu u 13.00 tek imala tehnički pregled pa ćemo vidjeti kako će sve još biti - dodaje Golubiček.

Linker
23. travanj 2024 19:44