Antikancerogene tvari

Mrkvu je bolje kuhati cijelu

 Thinkstock

Mrkva kuhana u komadu ima čak 25 posto više antikancerogene tvari falkarinola u odnosu na onu narezanu prije kuhanja. Savjetuje se da se mrkva nareže tek kad je kuhana, čime se povećava njezina snažna učinkovitost na zdravlje i antikancerogena svojstva. Uz to, bit će ukusnija te će imati bogatiji okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
18. travanj 2025 06:43