Getty Images
STIGAO JE DAN ODLUKE

ALARMANTNO STANJE U KLUBU Slaven Bilić proživljava pravu dramu: 'Ovo me užasno pogađa i utječe na moj privatni život! Osjećam se loše'

Piše: HinaObjavljeno: 05. prosinac 2016. 16:28

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić trebao bi se u ponedjeljak sastati s Upravnim odborom West Ham Uniteda, londonskog kluba koji je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio sedmo mjesto u engleskoj ligi, a ove se nalazi samo jedan bod iznad zone ispadanja nakon 14 utakmica, objavili su britanski mediji.

Težak udarac Bilićeva je momčad primila u subotnjem okršaju s Arsenalom na londonskom Olimpijskom stadionu, gdje su 'topnici' s visokih 5-1 svladali West Ham. Bilić se nakon dvoboja ispričao svima kojima je West Ham u srcu i postavio pitanje "intenziteta i posvećenosti" svojih igrača.

"Osjećam odgovornost. Negdje smo zagubili intenzitet treninga. Osjećam ga samo povremeno i zato ga nemamo ni na utakmicama", rekao je Bilić ponešto o uzrocima kriznog stanja u West Hamu.

Duboka rezultatska kriza momčadi koja ne zna za pobjedu već pet kola nije mogla proći bez reakcije klupskog vodstva.

"Uvjeren sam da nećemo u ovoj poziciji za mjesec ili dva, a zasigurno nećemo biti tu u svibnju. Pozitivan sam, hrabar i optimist, ali vrijeme je da si otvoreno kažemo što nam je na duši, bez optužbi i upiranja prstom", izjavio je Bilić za klupski internetski portal.

Ipak, priznao je bivši hrvatski izbornik da mu loši rezultati utječu i na privatni život.

"Naravno da me to užasno pogađa. Ne želim se ovako osjećati. Osjećam se loše. Ovo utječe na moj privatni život, a uvjeren sam da pogađa i privatni život igrača."

Bilić je u West Ham stigao 2015. godine, gdje je zamijenio Sama Allardaycea, te već u prvoj sezoni ostvario sjajan rezultat. No, nova sezona mu je donijela mnogo više glavobolja nego što ih je očekivao. Unatoč lošim rezultatima, skromnom učinku od 12 bodova u 14 utakmica, Bilić je još uvijek optimist, a uživa i podršku u svlačionici, koju je verbalizirao jedan od najiskusnijih igrača, 27-godišnji Andy Carroll.

"Svi smo stali uz menadžera i on je odličan menadžer. U ovome smo se našli kao momčad i svi dečki su razočarani rezultatima. Uvjeren sam da ćemo se izvući iz ovoga", izjavio je Carroll.

Prvu priliku za promjenu gubitničkog trenda Bilićeva će momčad imati sljedeće nedjelje, kad će gostovati kod trećeplasiranog Liverpoola, nakon čega će West Ham na Olimpijskom stadionu ugostiti Burnley i Hull.

Linker
19. travanj 2024 00:57