NK Olimpija Ljubljana
PLANET HRVATSKA

BILIĆ I JURIĆ SU BIVŠI, ALI HRVATSKI TRENERI IZVAN LIGA 5 I DALJE RADE DOBAR POSAO Bivši šef u Dinamu se preporodio, Bišćan slavi, Leko preživio derbi

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. studeni 2017. 10:20

Hrvatski treneri izvan liga Petice i dalje rade dobar posao. Istina, Nenad Bjelica od pobjede nad Romeom Jozakom ne zna za trijumf, nanizao je četiri utakmice bez troboda, nakon tri remija uslijedio je i poraz u derbiju s vodećim Gornikom u Zabrzeu. Lech je sada pet bodova iza Gornika, trenutačno su peta momčad prvenstva Poljske.

Za Romea Jozaka poraz od Bjelice kao da je bio prekretnica, naime, od tada je Legia nanizala četiri pobjede, jučer su slavili na gostovanju kod Pogona u Szczeczinu, bilo je 3:1 i Jozakova je momčad i dalje prvi pratitelj vodećeg Gornika, imaju samo jedan bod manje nakon 15. kola.

Zagreb, 310317.
GNK Dinamo.
Iznvanredna press konferencija GNK Dinamo. Gosti konferencije su sportski direktor Romeo Jozak i Hilal Soudani.
Na fotografiji: Romeo Jozak.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Samo napad

Utakmica je bila posve otvorena, obje momčadi bile su mislile samo na napad, a Legia je došla do vodstva u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, s bijele točke bio je precizan Broz. Domaći su stigli do izjednačenja u 62. minuti, ali samopouzdani gosti do kraja su zabili još dva gola, u 77. zabio je Moulin, a konačnih 1:3 djelo je domaćeg braniča Dvalija, koji je pogodio vlastitu mrežu.

Vulićeva serija

Prvenstvo Slovenije i dalje je utrka udvoje, Olimpija i Maribor bodovno su poravnati na vrhu nakon 15 kola. Bišćanovi Zmajčeki su jučer pogotkom Kapuna u 5. minuti minimalno svladali fenjeraša Ankaran 1:0. Vodeći dvojac nakon 15 kola ima 37 bodova.

Ivan Leko bez posljedica preživio je i derbi s Anderlechtom u 14. kolu belgijske lige. Club Brugge i dalje je uvjerljivo prvi na ljestvci, jučer su kod najtrofejnijeg belgijskog kluba odigrali bez pogodaka i nakon 14 kola imaju 34 boda, šest više od drugog Charleroija.

Važnu je pobjedu ostvario i Zoran Vulić u grčkoj ligi. Njegov Apollon Smyrnis slavio je u pravoj golijadi protiv Gianine 4:3. Od dolaska splitskog stručnjaka Apollon ne zna za poraz, ostvarili su dvije pobjede i dva remija te su sada 12. sa 10 bodova, ali samo bod iznad zone ispadanja. Jučer su vodili 1:0, gosti su preokrenuli na 1:2, ali onda su Vulićevi igrači zabili tri gola u nizu i riješili pitanje pobjednika. Ivan Čović branio je cijelu utakmicu za Apollon.

Hrvatski strijelci: Zabili Anton Maglica i Tomislav Bušić

Tomislav Bušić bio je strijelac za konačnih 1:1 njegova Flamurtarija i Kukësija u 9. kolu albanske lige. Derbi je tako završio bez pobjednika, na veselje nogometaša Skendebëua koji su tako povećali prednost, vode sa 25 bodova, Kukësi je na 17, a Flamurtari na 16. Bušiću je ovo šesti gol u prvenstvu i drugi je strijelac lige.

Anton Maglica opet je zabio za Apollon, koji je na gostovanju kod lidera AEK-a u 11. kolu ciparske lige osvojio bod odigravši 1:1. Maglici je ovo peti gol u prvenstvu Cipra, a Apollon je četvrti sa 16 bodova. (ski)

Ivan Jurić nije mogao ‘preživjeti’ poraz u gradskom derbiju od Sampdorije

Linker
25. travanj 2024 21:52