Giorgio Perottino / REUTERS
EVO ŠTO JE SVE OSVOJIO

ČUDESNI MANDŽO OPASNO PRIJETI HRVATSKIM VELIKANIMA Kad bi se na vagu stavile i vrijednosti titula i brojnost, on bi bio Hrvat broj 1 svih vremena!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. svibanj 2017. 22:58

Luka Modrić u Cardiffu će se boriti za treći trofej u Ligi prvaka, Realov dirigent cilja na rekordan domet hrvatskih nogometaša, no Mario Mandžukić mu dvostruko prijeti - i da ne bude u momčadi koja je prva obranila elitno natjecanje, i da ga on sustigne po broju kontinentalnih titula.

Osvajanjem Kupa i prvenstva Italije Juventusov ratnik, čije neustrašive prezentacije fasciniraju fanove Stare dame više od bilo čega, već u vitrini ima 19 trofeja, a 20. bi baš bio jagoda na šlagu. Kad ne bismo imali Darija Srnu, čija je žetva trofeja i dalje nedostižna, Mandžukić bio bi apsolutni hrvatski frontmen. Mandžukić je nakon odlaska iz HNL-a konstantno u ligama Petice, njegove medalje su iz Njemačke, Španjolske i Italije, a najvrijednije s europske i svjetske razine.


Mandzukic Goal

Na tragu 2013. godine

Hrvatski reprezentativni napadač je bio jednom prvak Europe i svjetski klupski osvajač, ima i Europski superkup, ali usto i dva prvenstva i dva Kupa Njemačke s Bayernom, jedan tamošnji Superkup, u Španjolskoj je osvojio Superkup s Atleticom, kad je bio i strijelac protiv Reala, a u Italiji već drži dva scudetta, dva Kupa i jedan Superkup. Prije toga tri HNL-a i dva Rabuzinova sunca s Dinamom.

Kad bi se na vagu stavile i vrijednosti titula i brojnost, on bi bio Hrvat broj 1 svih vremena. Premda je Srna na cifri 27, ali niti se ukrajinska razina može mjeriti s Peticom, niti Europska liga s Ligom prvaka.

Dobri su izgledi da Mandžukić potpiše novi ugovor s Juventusom, kad je u nekom društvu sretan želi se zadržati što duže, u Torinu se našao i s trenerom Allegrijom, koji mu je kupnjom Higuaina namijenio novu ulogu, i sa suigračima i navijačima, ako to okrune u Walesu bit će na savršenom putu da ponovi 2013. godinu, u kojoj je s Bayernom uzeo pet titula.

Čak i nadmaši, jer u Italiji bi se mogao dočepati brojke 6, koju je jedino imao Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. godine.

Mandžukićevih 19 trofeja u karijeri

DINAMO

3 naslova prvaka Hrvatske

2 Hrvatska kupa

BAYERN

2 naslova prvaka Njemačke

2 Njemačka kupa

1 Njemački superkup

1 Liga prvaka

1 Europski superkup

1 Klupsko SP

ATLETICO

1 Španjolski superkup

JUVENTUS

2 naslova prvaka Italije

2 Talijanska kupa

1 Talijanski superkup

Linker
26. travanj 2024 16:27