Marco Luzzani/Getty Images / Getty Images
'NAPRAVIO BI RAZLIKU'

'DA SAM IMAO PJACU, LIGA PRVAKA BI BILA NAŠA': Trener talijanskog i svjetskog velikana uvjeren je kako bi svladao Real samo da je Vatreni bio spreman!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. lipanj 2017. 17:06

Ispada da je Juventus izgubio finale Lige prvaka zato što nije bilo Marka Pjace. To proizlazi iz riječi trenera Maxa Allegrija, koji je ključni razlog za pad u Cardiffu vidio u nemogućnost da u drugom poluvremenu bitnije promijeni igru. Nedostajao mu je drukčiji, brži i prodorniji ofenzivac poput Pjace. Allegri je kazao:

- Nisam mogao računati da će se Marko Pjaca ozlijediti. Kako se poboljšavao, on je igrač koji je, prije svega u Europi, u nokaut utakmici, mogao napraviti razliku.

Trener Stare dame otišao je i korak dalje:

- Budući da Pjaca nije bio na raspolagaju, morao sam gurnuti ostalu četvoricu špica u teže napore i neki od njih platili su zbog toga.

Definitivno, Juventus se protiv Real Madrida u drugom poluvremenu raspuknuo, zapravo ništa nije odigrao, toga se Allegri i bojao. Ističe:

- Ideja je bila voditi na poluvremenu ili barem doći u prednost nakon sat vremena igre. Kad smo svladali Real Madrid prije dvije godine to je bila bitno drukčija sezona, imali smo više opcija i mogli promijeniti igru u drugom poluvremenu.


0-1 Marko Pjaca Goal 22.02.2017 HD by dailyfootballkick

Misli da su se izdušili…

- Krenuli smo s jednim stilom nogometa, zatim mijenjali, ali četvorica naprijed potrošili su golemu količinu energije kroz mjesece.

I tu bi Pjaca sigurno uskočio da je bio fit. Kao što je zabio u Portu za elegantno rješenje prolaska. No, ozlijedio se još krajem ožujka na reprezentativnoj utakmici u Estoniji, oporavlja križni ligament i do kraja godine trebao bi se vratiti u akciju.

Dobar znak

Već je bilo napisa kako ga šef struke vidi u vršku napada, kao alternaciju za Higuaina, na taj način dobio bi rješenje kakvo nije imao. Za Pjacu je najbitnije da ponovno bude fit i oran, da ne ostanu repovi ozljede na psihu, jer fizički će se sigurno rekuperirati. U tom slučaju on bi mogao postati veliko pojačanje Juventusa.

Sezonu u kojoj će se potvrditi tek treba odigrati. Recenzije Allegrija govore koliko ga cijeni i koliko velika ima očekivanja od njega. Pjacu vidi igračem koji bi riješio finale Lige prvaka. Može li više?

Linker
21. travanj 2024 21:46