Screenshot: YouTube
DVIJE SU VELIKE RAZLIKE

ENGLEZI ISKOPALI 20 GODINA STARU 'MRLJU' SLAVENA BILIĆA, PA SHVATILI Hrvat je također bježao u veći klub, ali je na kraju ispao gospodin

POVIJEST SE PONAVLJA Prije 20 godina na sličan način sadašnji trener West Hama tražio je izlaz iz kluba, želio je u Everton
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. siječanj 2017. 09:16

Dimitri Payet i bura koju je izazvao u Londonu i dalje je vrlo vruća tema na Otoku. Bilićev miljenik, igrač kojemu je hrvatski trener vjerovao, ispao je izdajica kluba i navijača.

- On je naš najbolji igrač i zato smo mu dali veliki ugovor. Dali smo mu sve, uvijek smo bili tu za njega. Očekujem od njega da pokaže privrženost momčadi, kao što je momčad pokazala njemu - kazao je neki dan Slaven Bilić, kad je postalo jasno da sukob s Payetom, zbog želje za odlaskom, postoji.

Naravno da je javnost uglavnom na strani kluba i Slavena Bilića, ugovor je tu da se poštuje i ‘bad guy’ u ovoj priči svakako je francuski reprezentativac. Međutim, engleski mediji teško mogu propustiti ikakvu priliku za dobrom pričom pa je The Sun zavirio u arhivu, 20 godina unazad i pronašao slične riječi West Hamova trenera Harryja Redknappa pred novinarima. Tada je u ulozi Payeta bio - Slaven Bilić.

- On ima fantastičan ugovor. Najplaćeniji je igrač u povijesti kluba, on je taj ugovor potpisao. Sad želi otići, osjeća da je Everton velik klub i mi tu ne možemo ništa učiniti. U našim očima West Ham je velik klub, ali on se osjeća drugačije - pričao je tada, 1997. Redknapp o problemu s Bilićem, a današnji trener Hammersa nešto kasnije, kad je otišao u Everton kazao je ovo:

Reuters / Eddie Keogh Livepic

- Morao sam to učiniti. Mi smo profesionalci, svi igrači znaju da, ako dobiješ priliku igrati za velik klub, moraš tu priliku iskoristiti!

Ipak, naglašava i The Sun, postoje dvije velike razlike između Bilića i Payeta. Naime, koliko god Bilić tada inzistirao na odlasku u Everton, to nije učinio usred sezone već na njezinom samom kraju, a, također, on nikad nije rekao da neće više igrati za West Ham, već je svoje profesionalne obveze obavljao do kraja.

Ispao je gospodin pa mu navijači nisu želju za odlaskom uzeli toliko za zlo kao Payetu. Ali da igrači mijenjaju mišljenja i poglede na svijet kad postanu treneri, ovo je još jedan dokaz.

Linker
16. travanj 2024 19:36