Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
DOGODI SE I NAJBOLJIMA

HRVATSKI TRAGIČAR PROGOVORIO O TRENUTKU KOJEG BI NAJRADIJE ZABORAVIO 'Nasmijao sam ljude jedanaestercem, ali odluka pada na Anfieldu'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 15:18

“Pogrešna odluka, pogrešna logika, pogrešno razmišljanje”, grizao se Andrej Kramarić jutro nakon Hoffenheimova poraza protiv Liverpoola (1-2) u posljednjem kvalifikacijskom pretkolu Lige prvaka.

Hrvatski reprezentativac jeftino je u utorak potrošio poklon-bon Dejana Lovrena, koji je pri rezultatu 0-0 u kaznenom prostoru srušio Sergea Gnabryja. Kramarić je s bijele točke pucao po sredini gola, a vratar Mignolet ga je pričekao i lako obranio udarac. Utakmica se kasnije otkotrljala na stranu “redsa”, ali dojam je da priča nije završena jer se Hoffenheim predstavio kao dinamična momčad koja uživa u “run and gun” nogometu.


Andrej Kramaric Missed Penalty HD - 1899...

- Znam da su se mnogi nasmijali mojem jedanaestercu, ali objektivno... Branili su vratari u ovakvim situacijama i perfektno izvedene udarce, jedanaesterci su nadmudrivanje, taktiziranje, često i vratarsko studiranje. A mene je Mignolet očito skinuo - kaže 26-godišnjak u telefonskom razgovoru.

Vjerujete da je Liverpoolov golman u pripremi meča studirao kako izvodite jedanaesterce?

- Ne vjerujem nego znam. Upravo sam odgledao snimku i vidio reakciju Jürgena Kloppa. Požurio je čestitati treneru vratara nakon što je Mignolet obranio moj udarac. Ovdje svakako moram kazati ‘hvala’ suigračima i navijačima, i jedni i drugi su do kraja utakmice ostali moji saveznici. Nije bilo ni zvižduka niti dobacivanja, isključivo podrška. Pokušat ću im se revanširati već na Anfieldu.

Zadržimo se još malo na prvoj utakmici. Zanimljivo je da su treneri potpuno različitim dioptrijama analizirali zbivanja na terenu: dok je Klopp uvjeravao novinare da je suparnik “kontrolirao igru samo u neopasnim prostorima”, vaš trener Nagelsmann rekao je da ste stvorili pet čistih prilika i da ste propustili razmontirati Liverpool?

- Živa je istina ovo što Nagelsmann govori. On je i inače izravan i jasan, nema razloga odjednom posezati za demagogijom ili nekim psihološkim igricama. Ako ste gledali utakmicu, vidjeli ste da smo u prvom poluvremenu pored jedanaesterca imali i zicere i pogođenu vratnicu. Liverpool je poveo iz slobodnog udarca, kod drugog gola pomazila ih je sreća, lopta je nakon rikošeta prevarila našeg vratara. Upustili smo se tada u jurnjavu po izjednačenje, mogli smo usput primiti još koji pogodak, ali lako smo mogli i zabiti. Na kraju, rezultat malo demoralizira, ljudi će vjerojatno komentirati ‘još su oni zeleni za Europu’, ali mi nećemo potonuti jer smo shvatili da možemo ravnopravno igrati s velikim Liverpoolom.

Zaboravite li na promašaj s kreča, Andrej Kramarić predstavio se kao ključni igrač Hoffenheima, negdje na pola puta između “devetke” i “desetke”. Puno sudjeluje u igri, kreira, podvaljuje lopte u prostor krilnim igračima, ulazi u završnicu. Dojam je da Nagelsmann oko njega gradi momčad.

- Možda je to vaša percepcija, ja se baš ne usudim reći da sam centralni igrač momčadi. U formaciji 3-5-2 igram i lijevog i desnog veznog, činjenica je da me trener ovaj put nije mijenjao do kraja, ali to ne znači da sam nedodirljiv. Generalno, dobro se osjećam u Hoffenheimu, lako se slažem s ovim suigračima.

Neki dan ste u Kickeru izjavili da u budućnosti možete zamisliti svoj povratak u Premiership. Je li to signal da se nešto kuha u ovom prijelaznom roku?

- Istina je, rekao sam da bih mogao još jednom pokušati u Engleskoj. U onom trenutku Leicester je bio formirana momčad koja juri prema naslovu, nije bilo prostora za mene, ali Premier liga ostaje izazov. To je top natjecanje, Bundesliga je odmah iza nje. Što se transfera tiče, nemam ništa za prijaviti, ali znate da se u nogometu stvari mogu promijeniti preko noći.

Nova kampanja Bundeslige?

- Bayern se u predsezoni pokazao neobično ranjivim, možda se otvori prostor drugima. Činjenica je da publika navija za neko iznenađenje, zasićena je Bayernovom dominacijom. Hoffenheim je također zainteresiran da se umiješa u borbu za trofeje. Moraš ganjati trofeje ako želiš da ti se u karijeri zaista dogodi nešto veliko.

Reprezentaciju u rujnu čeka paket Kosovo - Turska?

- Po staroj hrvatskoj ili, ako hoćete, balkanskoj navici, zakomplicirali smo si život porazom na Islandu. Sada nas čeka teško gostovanje u Turskoj. Može biti dramatično, ali kvaliteta je na našoj strani. Vidim nas u Rusiji.

Linker
18. travanj 2024 04:09