REUTERS
BLAGO ZA TRENERA

LUKA VIDI SVE SEKUNDU PRIJE OSTALIH: VODI, STVARA VIŠAK, ODUZIMA, POKRIVA... 'Modrić je najbolji na svijetu, bolji je i kompletniji od Inieste!'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. listopad 2016. 14:32

U čemu je tajna svjetske vrijednosti Luke Modrića, upitali smo Gorana Vučevića koji je nekada bio plemeniti veznjak i koji sjajno poznaje nogometne prilike u Španjolskoj.

- Ključ Lukina uspjeha je karakter, personality koji je na svjetskoj razini izgradio teškim i dugogodišnjim radom. Luki apsolutno ništa nije bilo darovano u životu, za sve se morao izboriti u najčešće jako teškim okolnostima, a on je iz godine u godinu bolji igrač, igrač koji se na koncu nametnuo kao ključni i u jednom od najvećih klubova svijeta. Naravno da je Luka rođen s talentom, ali za takvu karijeru moraš imati poseban karakter.

A koje su, po vama, najveće Lukine nogometne osobine?

- Bog mu je dao da stvari na terenu vidi sekundu prije ostalih, a ta je sekunda često odlučujuća. Luka vidi sve, ima fantastičan osjećaj i za dubinu i za širinu. Jasnim rječnikom rečeno, Lukina su rješenja u pravilu uvijek najbolja za momčad, izvanredno brza i pravovremena.

Sada je Modrić i službeno najbolji veznjak Primere. Znači li to i da je najbolji veznjak svijeta, jer ipak u Barceloni i Realu igraju najbolji svjetski igrači?

- Možda ću biti subjektivan, ali za mene je Modrić svakako najbolji veznjak svijeta. To u konačnici nije samo moj stav, tako o njemu govore i suigrači, ali i vodeći svjetski stručnjaci, a znamo koliko ga Realovi navijači obožavaju. Recimo, Iniesta je čudesan igrač, godinama ponajbolji veznjak svijeta. On i Modrić su različiti tipovi igrača, Iniesta je ipak više dribler, ali Luka je ukupno kompletniji i bolji. Trener će Modriću bez problema zadati više zadataka na jednoj utakmici i on će ih bez problema ispuniti.

Koji su to zadaci?

- Luka će u isto vrijeme voditi i usmjeravati igru, stvarati višak u sredini, pokrivati rupe u sredini terena i oduzimati lopte. To je veliko blago za svakog trenera i momčad. Nema toga što Modrić neće napraviti i nema te žrtve koju neće podnijeti kako bi momčad izgledala bolje.

Linker
19. travanj 2024 06:28