REUTERS
INTERVJU ZA SN

MANDŽUKIĆ SE NASMIJAO NA PITANJE O 'SVAĐICAMA' S BESKOMPROMISNIM TRENEROM 'Ha-ha, s njim odlično surađujem. Kažu neki da je sa mnom teško, ali...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. rujan 2017. 22:22

Mario Mandžukić otvoreno je progovorio o stanju u hrvatskoj ereprezentaciji u velikom subotnjem intervjuu za Sportske novosti, a otkrio je i nekoliko zanimljivih detalja o svome statusu u Juventusu, posebno o odnosu s beskompromisnim trenerom Massimillanom Allegrijem.

Ljetos ste izgubili finale s Realom, mogli ste se utješiti fantastičnim golom, koji je proglašen najljepšim u sezoni?

- Ah, slaba mi je to utjeha. Možda ću za jedno desetak godina, kada budem prebirao po sjećanjima karijere, uživati pravu dimenziju tog pogotka, ali sada, kada smo izgubili finale, stvarno mi nije poboljšao raspoloženje.

Što Juveu fali da talijansku dominaciju nadopuni europskim naslovom?

- Po meni, imamo sve što treba, a nije slučajno da smo posljednjih godina dva puta došli do finala Lige prvaka. Igrao sam do sada dva finala i to je u biti stvar jedne utakmice u kojoj više faktora utječe na njen tijek. Nekad je to sreća, nekad odluka suca, nekad ozljeda ili greška. Mi smo prvo poluvrijeme u Cardiffu odlično igrali, a onda smo u drugom dijelu posrnuli pred jakim Realom. Idemo dalje, ove sezone će motiv biti još veći. Juventus ima sjajnu momčad i može ostvariti san svih navijača.

REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS

Produžili ste važeći ugovor, dakle u Juveu vam je odlično?

- Činjenica da sam tu najduže, uz Dinamovu eru, dovoljno govori kako se osjećam. Juventus je velikan, ima fantastične navijače, status, imidž, uvjete. Ima zapravo sve i to što me tako cijene, u klubu i navijači, čini me ponosnim i sretnim. Nisam tip koji će o tome puno pričati. Vaši kolege u Italiji slično se žale da malo pričam za medije, ali ponavljam, jedini način na koji mogu najbolje pričati u korist Juventusa je na terenu. Tamo se sve vidi, i kad napraviš svoje, onda to svi vide.

Sa mnom nije teško

Allegri je trener koji je od prvog dana vjerovao u vas, i onda kada je bilo kritika okruženja. Unatoč tome znate se, tipično za vas, i porječkati?

- Ha-ha, s Allegrijem odlično surađujem. On mi je dao ono što je meni najvažnije kao igraču, a zove se povjerenje. To je i ključ mojeg doprinosa, zbog kojeg su mi valjda i produžili ugovor prije nego je istekao prošli. Kažu neki da je sa mnom teško, ali to nije tako. Svaki je igrač na neki način svoj, ja sam emotivac i jako mi je važno osjetiti da mi trener vjeruje. Allegri je u više navrata pokazao da mi jako vjeruje, zato sam bez problema prihvatio novu taktičku odluku i zapeo do daske da budem ono što trener očekuje od mene, što momčad treba od mene. To je do sada išlo odlično i siguran sam da će tako biti i ubuduće.

Linker
17. travanj 2024 09:37