Screenshot
INTERVJU ZA SN

MARKO PJACA OTKRIO ŠTO MU JE TOČNO REKAO VELIKI ŠEF U FAMOZNOJ KRITICI 'Nisam ja to doživio dramatično...'

Marko Pjaca progovorio je u velikom intervjuu za Sportske novosti i o odnosu s talijanskim trenerom Massimilianom Allegrijem. Danima već kruži priča kako je Allegri uoči utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Porta iskritizirao mladog Hrvata, a rezultat je Pjacin prvi gol za Juventus.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. veljača 2017. 00:20

Trener Allegri vas je uoči portugalskog gostovanja javno prozvao da se morate resetirati u pristupu igri i taktičkom pristupu. Dobro, sada vas je opet nahvalio nakon igre u Portu i kazao da ste imali čudesnu preobrazbu u tri dana. Kakav vam je zapravo odnos?

- Sve normalno kako dolikuje odnosu trener - igrač. U dosadašnjoj karijeri imao sam maksimalno profesionalne odnose sa svim trenerima. Tako će biti i ubuduće.

Zašto mislite da vas je javno kritički tretirao? Pretpostavljamo da se radi o tzv. obveznoj igri, ispunjavanju defenzivnih dionica?

- Pa nisam ja to doživio ništa dramatično. Trener je u medijima kazao ono što i meni ukazuje, a to se odnosi na svladavanje tehničko-taktičkih obveza, na neke kretnje. Nije to ništa sporno, nego je dio moje prilagodbe na zahtjeve Serie A, odnosno Juventusa, a što iziskuje neko vrijeme. Pogotovo što sam imao dužu pauzu…


goleador44

Svi vas suigrači, vidljivo je, simpatiziraju i cijene?

- Mogu reći da su me doista sjajno prihvatili od prvog dana. Sve su to vrhunski igrači, ali i super momci. Sa svima sam stvarno dobar i družimo se, zezamo. Stvarno sam sretan da pripadam ovakvoj grupi.

Mario Mandžukić?

- Ljudina i igračina, što drugo reći. Bio mi je i jest od velike pomoći, strašno mi je olakšao prilagodbu novom klubu, ligi i zemlji, uputio u sve što trebam znati.

Mario je zafrkant

Je li dalje mrgud ili se ta priča pretvorila u dobru zafrkanciju?

- Ma kakav mrgud. Mario je zafrkant izvan terena, dok je u treningu i utakmici maksimalno ozbiljan i radi kao stroj.

Sad kad ste dodatno upoznali, koju biste njegovu igračku vrlinu željeli imati?

- Uh, ne znam, ima on dosta vrlina… Ako treba jednu istaknuti, eto, volio bih imati njegovu vještinu igranja glavom. Mislim da je u tome jedan od najboljih na svijetu.

Linker
17. travanj 2024 14:01