Gabriele Maltinti / Getty Images
NITKO KAO NIKOLA

MORALI BI MU SPOMENIK DIĆI Kalinić je Fiorentini donio bodova kao nitko u drugim klubovima: Bolji je od Higuaina i čak triput efikasniji od Mandžukića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2017. 09:09

Nikola Kalinić više je puta ove sezone spašavao Fiorentinu i donosio joj pobjede u zadnjim trenucima utakmica. U jednom trenutku navijači 'viola' pobojali su se kako će Nikola put Kine, no srećom po njih ostao je i nastavio ih razveseljavati.

Hrvatski napadač ove je sezone u talijanskom prvenstvu zabio 14 golova i tako Fiorentini izravno donio čak 16 bodova, više od bilo kojeg drugog napadača u ostalim tailjanskim klubovima.

Fiorentina je nakon 29 odigranih kola Serie A, dakle devet prije kraja, na osmom mjestu s 48 bodova. Da nije bilo Kalinićevih golova Fiorentina bi bila blizu dna, a ovako još uvijek ima šanse za mjesto u vlaku koji vozi za europska natjecanja.


Nikola Kalinic Goal HD - Fiorentina 1-0... by Livee1Goals

Kale je trenutno sedmi strijelac Serie A. Prvi strijelac Belotti ima osam golova više, Džeko sedam, a Icardi i Mertens šest. Ispred su i Higuain te Immobile, no nitko od svih spomenutih nije bio toliko važan svojim golovima kao Kalinić, koji je, usput rečeno, ove sezone zabio 5 golova više od Perišića i čak 9 više od Mandžukića.

Linker
26. travanj 2024 14:11