REUTERS
NA METI EUROPSKOG VELIKANA

NEVJEROJATNA PRIČA O USPJEHU HRVATA MIRIŠE NA JOŠ VEĆU SENZACIJU Bivši Vatreni preuzima Atletico Madrid!?

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 29. listopad 2016. 12:36

Ivan Jurić na radaru je Atleticovih skauta! Vijest s mirisom senzacije objavio je đenoveški Primocanale nakon što je mladi hrvatski trener u derbiju kola pomeo Milan (3-0).

U loži stadiona Luigi Ferraris u utorak su registrirani snimatelji “colchonerosa”, ali ovaj put nisu snimali potencijalna pojačanja na terenu nego 41-godišnjeg stručnjaka koji je zaintrigirao nogometni svijet prošle godine kada je maleni Crotone uveo u Serie A.

Jurić je u međuvremenu zaboravio na uspjeh s talijanskim patuljcima i maršira dalje, tijekom dva mjeseca za kormilom Genoe već je uspio zaintrigirati velike i bogate klubove.

Screenshot: Twitter

Premda ga ugovor s Atleticom veže do 2020. godine, javna je tajna da Diego Simeone namjerava napustiti Madrid najkasnije u ljeto 2018. godine jer osjeća da je s dva finala Lige prvaka dosegnuo granice mogućeg. Sljedeća postaja trebala bi biti Italija, jedan od njegovih bivših klubova, Lazio ili (vjerojatnije) Inter. Signal Atleticovim čelnicima da na vrijeme krenu u potragu za nasljednikom. Na prvi pogled djeluje bombastično, ali zapravo je na tragu politike madridskog kluba.

Marco Luzzani/Getty Images / Getty Images
Ivan Jurić

I Simeone je sletio u ranim četrdesetima s lijepim trenerskim preporukama iz Argentine te nakon kratke, ne osobito uspješne, epizode u Cataniji. Osvojio je Europsku ligu, pa La Ligu i uveo Atletico u klub najboljih europskih klubova s rezerviranim mjestom u završnici Lige prvaka.

- Želite mi kazati da je već započela trenerska lutrija? - odbacio je spekulaciju Genoin predsjednik Enrico Preziosi, ali vijest je dotad obišla planet. Ivan Jurić je prepoznat kao avangardni trener, stvaratelj koji afirmira mlade igrače (srpski napadač Ninković) i reafirmira već ocvale zvijezde (28-godišnji Pavoletti) te gradi atraktivnu igru i isporučuje rezultate. Nakon Bilića, Kovača i Prosinečkog, sljedeća velika trenerska priča hrvatskog nogometa...

Linker
30. travanj 2024 19:27