Niko Kranjčar
 Lynne Cameron/Getty Images
DUGAČAK I USAMLJEN PUT

PJACU POKOSILA JEDNA OD NAJTEŽIH OZLJEDA U NOGOMETU Niko Kranjčar: 'To je noćna mora!'; Kruno Lovrek: 'Ovo je katastrofa. Suze mi dolaze na oči...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2017. 18:51

Teška ozljeda Marka Pjace i dalje je glavna tema na relaciji Zagreb - Torino, a vijesti su sve samo ne dobre. Liječnik reprezentacije Boris Nemec otkrio je u razgovoru za Sportske novosti kako bi 21-godišnji napadač zbog puknuća prednjeg ligamenta koljena mogao propustiti i Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine, a više ćemo znati u petak kada bi Pjaca trebao obaviti pregled u Juventusovu kampu te vrlo brzo i možebitnu operaciju.

Neuobičajen pad na lošem terenu stadiona u Tallinu na kraju će hrvatskog reprezentativca koštati šest do devet mjeseci pauze, a budućnost je zapravo neizvjesna. Donosimo četiri različita primjera igrača koji su u karijeri imali istu ozljedu, a između ostalih je se dobro sjeća i Niko Kranjčar koju ju je opisao riječima - 'ova ozljeda je noćna mora'.

--------------------------------------------------------------

Ronaldo

Slika brazilskog Ronalda, kako u povratničkoj utakmici (oporavljao se od iste ozljede) u dresu Intera kreće u dribling i pada na travnjak držeći se za bolno koljeno, jedna je od najupečatljivijih u nogometnom svijetu. Nakon te, Ronaldo ih je imao još nekoliko, a ozljede su obilježile njegovu karijeru.


PJACA KO CON LA CROAZIA- INFORTUNIO E LACRIME...

Ruud van Nistelrooy

Nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy trebao je na ljeto 2000. prijeći iz PSV-a u Manchester United. No, na jednom treningu mu je propalo koljeno i ozljeda ga je udaljila na neko vrijeme s terena. Godinu kasnije ipak dolazi na Old Trafford, i u sljedećih pet sezona zabija 150 golova u 220 nastupa.

Krunoslav Lovrek

U trenutku kada je trebao ostvariti transfer karijere i HNL pašnjake zamijeniti La Ligom, a dres Zagreba onim Deportiva, Krunoslav Lovrek doživio je ozljedu koljena na dvoranskom prvenstvu.

- Ne znam što bih rekao, ovo je katastrofa. Suze mi dolaze na oči jer s ovom ozljedom sve pada u vodu. Doktori su rekli svoje - pričao je 2008. Lovrek, koji se nakon četiri mjeseca vratio na teren.

Niko Kranjčar

Friški primjer je ozljeda nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara koji se ozlijedio u listopadu prošle godine na treningu Glasgow Rangersa.

- Ova ozljeda je noćna mora. Bez ikakve sumnje, ovo je najteža ozljeda koju sam imao u karijeri. Do sada sam najduže pauzirao oko dva mjeseca, a sada bi pauza mogla potrajati između šest i devet mjeseci. Oporavak je dugačak i usamljen put. Tijekom oporavka imam uspone i padove. Najlakše bi bilo odustati, ali ne želim se predati. Uvijek postoji glas u glavi kojim vam govori da izdržite - izjavio je bivši igrač Dinama i Hajduka.

----------------------------------------------------------------

PJACINE TEŠKE OZLJEDE

Lom ključne kosti: pauzirao od 16. ožujka 2016. do 19. travnja 2016.

Ozljeda lisne kosti: pauzirao od 3. listopada 2016. do 11. siječnja 2017.

Ozljeda prednjeg križnog ligamenta: pauzira od 28. ožujka 2017.

Linker
17. travanj 2024 18:32