CROPIX
IGRA ODLIČNO, ALI 'MJESTA NEMA'

SVI VIDE DA JE HRVATSKA NAJSLABIJA NA NJEGOVOJ POZICIJI, ALI I DALJE NE MOŽE U VATRENE 'Ne žalim što sam izabrao Hrvatsku, a ne Austriju'

MARIN LEOVAC ZA SN Hrvatski reprezentativac u PAOK-u  bio je na izbornikovu pretpozivu za Ukrajinu & Estoniju, a na njemu je i ostao
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. travanj 2017. 22:41

Marin Leovac rijetko izlazi u medije, nije tip koji će stalno davati izjave, polemizirati, komentirati. Iako mu se u zadnje vrijeme vjerojatno štucalo, jer mnogi su ga spominjali u kontekstu reprezentacije, pitali se zašto ga Ante Čačić nije zvao ako je već dobio pretpoziv.

- Znate da se ja neću preko medija nametati izborniku, to jednostavno nije moj način - javio se Leovac u ponedjeljak iz Soluna, dan nakon što je njegov PAOK svladao Larissu 2:0.

Odigrao je u tom susretu 90 minuta, zaradio žuti karton, sve u svemu, bio zadovoljan.

- Ono što je meni najvažnije jest da igram standardno, sad sam i zdrav nakon što sam imao nekih problema. Dobio sam injekciju koja je riješile bolove, premda mi oni nisu činili neke dramatične poteškoće, ali imao sam priliku pa sam i to sad izliječio. Nemam se doista ni na što požaliti, prošle sezone bilo je puno više ozljeda i problema, ove sezone je dobro. Odigrao sam 38 utakmica u svim natjecanjima, PAOK stoji dobro, u igri smo za Ligu prvaka i napadamo Kup, imamo dvije pobjede zaredom, baš sve štima.

REUTERS/Eddie Keogh
REUTERS

Izbornik odlučuje

Ipak, dosta se pričalo o tom pretpozivu, nakon kojega nije došao poziv, iako se, recimo, ozlijedio Šime Vrsaljko, a Leovac je mogao pokriti desnu stranu. Dobro, išao je na taj liječnički tretman koji je unaprijed zakazao, ali dojam da ga Čačić ne zove ni inače prečesto.

- Izbornik je taj koji odlučuje, to je njegovo pravo, ništa nikome ne zamjeram. Moje je da igram dobro i budem spreman, pozivu ću se uvijek odazvati. Svjestan sam i da grčka liga nije blizu oku, da se ne prati toliko, pa ni fokus nije na meni. Jasno da svi volimo igrati za reprezentaciju, da je to nešto posebno, ali nisam ja ni razočaran ni nezadovoljan.

Stalno su polemike oko te pozicije lijevog beka, Josip Pivarić je valjda igrač pod najvećim pritiskom, stalno ga se secira?

- Reprezentacija igra dobro, uostalom, rezultati u kvalifikacijama govore sve o tome. Pobijedili smo i Ukrajinu, prvi smo u skupini, bez poraza, sve ide u dobrom smjeru. Svi igrači koji su dio te reprezentacije zaslužni su za taj rezultat. Pivarić igra standardno u Dinamu, igrao je u Ligi prvaka, uvijek daje maksimum, pošten je igrač koji i u klubu i u reprezentaciji daje sve od sebe, ja ga, svakako, cijenim. Svi smo spremni uvijek pomoći Hrvatskoj, a izbornik je taj odabire i odlučuje.

Vatreni su čast

Bez obzira što možda nije u prvom planu, što dosad ima samo četiri nastupa za reprezentaciju, manje od svih očekivanja, ne žali što je u danom trenutku izabrao Hrvatsku, a ne Austriju?

- Ma kakvi, što bih žalio! Ja sam sretan i ponosan što igram za Hrvatsku, nikad mi nije palo na pamet da sam pogriješio što nisam izabrao Austriju. Svaki poziv i nastup za Vatrene je čast.

Pratio je, naravno, dvoboje s Ukrajinom i Estonijom, bilo je dobrih, jasno, i loših stvari.

Žao mi je Pjace

- Pobijedili smo Ukrajince, uzeli tri boda, izgledali dobro. To je najvažnije, nastavljamo u pobjedničkom ritmu, vjerujem da ćemo se i s Islanda vratiti pune košare. Uopće ne razmišljam da se može dogoditi da izgubimo Svjetsko prvenstvo, sigurno ćemo igrati u Rusiji. Moćna smo reprezentacija.

No, onaj “nastavak” u Estoniji nije bio za pohvalu.

- Slažem se. A najgora od svega jest ta Pjacina ozljeda, žao mi ga je, radi se o odličnom igraču, sjajnom dečku. I slažem se s Perišićem, mi smo reprezentacija Hrvatske, imamo svoj status i vrijednost, morali bismo paziti s kime igramo i na kakvim terenima, ovo u Tallinu bila je jasna pouka.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
26. travanj 2024 21:20