Screenshot
HRVATSKI AS PROGOVORIO ZA SN

VIDEO: BILO JE TO VIŠE OD OBIČNOG POGOTKA Već dugo Kramarić nije ovako slavio: 'Zabio sam već u prvoj utakmici, ali nije bajno, imam velikih problema'

ANDREJ KRAMARIĆ ZA SN Hrvatski napadač zabio za Hoffenheim na startu drugog dijela Bundeslige, ali muče ga zdravstveni problemi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. siječanj 2017. 12:29

Vidjelo se da je bio oduševljen. Andrej Kramarić ušao je na startu drugog poluvremena pri rezultatu 0:0, Hoffenheim je dodao gas na gostovanju kod Ausgburga i golovima Wagnera i njegovim u 64. minuti pobjednički krenuo u drugi dio prvenstva.

Slavio ga je srčano, kao malo kada. Jer taj gol bio je mnogo više od običnog pogotka... Prekinuli su niz od tri remija s kojima su zaključili jesen i najavili europske ambicije. I dok je za klub to bilo veliko poslijepodne, Kramarić je i zadovoljan i zabrinut. U nedjelju smo ga uhvatili u Zagrebu. Ne, nije došao na odmor.

- Normalno je da sam sretan što smo tako krenuli, što sam zabio već u prvoj utakmici u novoj godini, ali moram reći da imam zdravstvenih problema. Nije baš bajno. Stalno sam u Zagrebu na terapijama. Pete su mi se upalile, imam muke s njima i jednom kosti, ne znam ni sam. Eto već dva tjedna liječnici mi nastoje to sanirati, ali ne pomaže ništa. Zato sada dolazim u Zagreb, pokušat ću se ovdje rekuperirati. Kod svojeg majstora. U ponedjeljak se vraćam u Njemačku, koliko budem mogao trenirati.

Taj majstor je Marinko Smolčić iz Jastrebarskog, njegova je specijalnost slobađanje od blokada i uklještenja u mišićno-koštano-živčanom sustavu. Dakle, kiropraktika i energetska sportska medicina.

- Probat ćemo pa što što bude. Boli me i to je velika smetnja.

Igram pod injekcijama

Te tetive na petama znaju biti nezgodne, jeste li se obratili medicinskom timu reprezentcije, profesoru Borisu Nemecu?

- Nisam. Imam liječničku službu u klubu, a Marinka sam odabrao da mi pokuša napraviti pomak naprijed jer zasad ga nema. Nadam se da se to neće vući mjesecima, ne bi nikako bilo dobro. Pete mogu biti ozbiljna stvar, shvatio sam to.

U završnici natjecanje u prošloj godini dvaput je ušao s klupe, tada nam je kazao:

- Imam poteškoća s gležnjevima, praktično ne treniram, samo igram utakmice. Nadam se da će se smiriti.

Očito da je slučaj zahtjevniji i da su u pitanju pete, što ga sada bitno limitira.

- Sigurno je to bio razlog što nisam nastupio od početka, igrao sam pod injekcijama, ali što se mora, mora se. Sad trebam jako dobro paziti što radim.

Opreza nikad previše, međutim oporavak nije do igrača. A što kažu liječnici, hoće li to biti u redu?

- Ma, ne znam. Nitko ne zna. To traje već dva tjedna, nema pomaka za sada, ali nadamo se.

Gurate unatoč bolovima.

- Upravo tako.

Eto, Kramarić je igrao jako dobru sezonu, a onda su ga sustigle nevolje. Držimo mu palčeve da odu što prije. U Dinamu je je već imao taj problem, baš u doba trenera Ante Čačića prije pet godina, tada je patio dva mjeseca, nije mogao niti hodati u tenisicama, trenirao je s odrezanim petama. Vratilo se, ali bitno je da zna da “ima lijeka”.

lme i moć

Sada i “ranjen“ zabija, kako će tek kad ponovno bude zdrav. Da je borac to je dokazao. Ne prepušta se sudbini. Ove subote pogodio je na centaršut Utha s lijeve strane, pratio je akciju i plasirao loptu u vrata. To mu je četvrti pogodak u bundesligaškoj sezoni. U sljedećoj rundi 28. siječnja gostuju kod RB Leipziga.

- Točno smo na pola puta, stabilni smo, borimo se, pri vrhu smo. Ali toliko je još puno utakmica do kraja da mi je teško nešto decidirano reći, mislim da će biti dosta klubova u igru za te prve tri-četiri pozicije. Od Leipziga, Frankfurta, Borussije Dortmund, Herthe, dakako i nas. To je društvo koje će se do kraja nadmetati za Ligu prvaka.

Bayern je pobijedio, RB Leipzig je matirao Eintacht Nike Kovača 3:0, ipak ne dajete Red Bullu velike šanse da na kraju bude ispred aktualnog prvaka.

- Moram reći da me Red Bull iznenadio kako igraju cijelu sezonu, ali mislim da je ipak Bayern ime i moć. Vidjet ćemo, no ime će mu puno donijeti - konstatirao je Kramarić.

Proteklog ljeta operirao je nos i “prodisao“ kako valja, sada sređuje pete, zdravstvene tegobe prate ga s vremena na vrijeme. Ali mlad je, sa 25 godina sve se daleko lakše prevlada. Iako se očito da će još morati potezati do Hrvatske i da je pitanje kada će biti fit. Odnosno, koliko će trebati da zaigra opušten, bez injekcija i muka. Što ga ovaj put nije zaustavilo, ali dugoročno se, dakako, ne može tako.

Linker
23. travanj 2024 22:20