REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
TAKO JE ZABIJAO MANDŽO

VIDEO: OVO JAKO DUGO NISMO VIDJELI OD MARIJA MANDŽUKIĆA Pet minuta je bilo dovoljno za veliko slavlje Hrvata i prvi gol u Juventusu ove sezone!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. listopad 2016. 23:09

Mario Mandžukić dočekao je ovosezonski prvijenac s Juventusom. U četvrtoj minuti desetog nastupa sezone (9 u prvenstvu, 1 u Ligi prvaka), hrvatski napadač dočekao je u kaznenom prostoru ubačaj Juana Cuadrada s desne strane i glavom u padu pogodio vodstvo Stare dame.

Juventus je priču riješio pet minuta kasnije kada je Chiellini pogodio glavom, a Mandžukić već u prvom poluvremenu opravdao povjerenje Massimiliana Allegrija koji mu je ukazao povjerenje nakon ozljede Paula Dybale. Trener Juventusa za jučerašnju utakmicu promijenio je malo raspored igrača, zaigrao u sustavu 4-3-3 s Mandžukićem, Higuainom i Cuadradom u vrhu napada. U momčad Juventusa nakon 192 dana izostanka zbog ozljede u momčad se vratio veznjak Claudio Marchisio.

Utakmicu koja se činila riješenom krivim dodavanjem koje je prethodilo pogotku Schicka u 57. minuti zakuhao je Chiellini, ali već nakon osam minuta svaku nadu gostiju "ubio" je Miralem Pjanić pogotkom iz gužve nakon akcije u kojoj je sudjelovao i Mandžukić. Konačnu potvrdu pobjedi dao je Chiellini svojim drugim pogotkom. Ante Budimir igrao je do 61. minute i korektno odradio svoje zadaće prije nego ga je zamjenio Quagliarella.

Domaćom pobjedom protiv Torina (2:1) naznaku izlaska iz kriznog razdoblja pokazao je Inter čijem je treneru Franku de Boeru dvostruki strijelac Mauro Icardi kupio još malo vremena nakon brojnih kritika s kojima je bio suočen. U jednom trenutku bilo je upitno hoće li Nizozemac uopće dočekati jučerašnju utakmicu, ali neodlučnost klupskog vodstva, odnosno nedostatak kvalitetnog rješenja mogli bi dati novu priliku de Boeru. Nakon poraza od Atalante u prošlom kolu puno se raspravljalo o sudbini nizozemskog trenera, vodstvo Intera želi angažirati Diega Simeonea, ali nije uspjelo naći trenera koji će odraditi sezonu do kraja. Dalo je to novu priliku de Boeru čiji je Inter sinoć odigrao dobru utakmicu i dugo vodio pogotkom Maura Icardija koji je izašao kao pobjednik jednog bliskog duela s Hartom.

Talijanski reprezentativac Andrea Belotti iskoristio je pogrešku obrane Intera i zakucao loptu pod gredu te ozbiljno zatresao klupu Nizozemca kojeg je spasio projektil Maura Icardija u 88. minuti. Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu, dok je Ivan Perišić ostao na klupi. Icardi se s dva pogotka na najbolji način iskupio kod navijača Intera nakon brojnih kritika zbog navoda u autobiografiji koju je nedavno objavio.

Lazio je već do poluvremena odradio posao protiv Cagliarija i nakon dva uzastopna remija uhvatio je priključak s gornjim dijelom tablice. U pobjedi 4:0 dva pogotka postigao je Immobile, dok su po jedan dodali Keita i Anderson. Nakon dva vezana poraza na pobjednički kolosijek vratio se Napoli koji je s 2:0 pobijedio Empoli. Marko Rog i Ivan Strinić nisu ulazili u igru.

Nakon što je prošle godine bio predmet sprdnje talijanske nogometne javnosti i navijača Rome, Edin Džeko ove sezone nastavlja neumoljivo trpati suparničke mreže i došao do već desetog pogotka u isto toliko ovosezonskih nastupa. Napadač Rome protiv Sassuola je najprije postigao pogodak za 1:1, a onda u 76. minuti pogotkom iz jedanaesterca odlučio pobjednika i vratio Romu na minus dva od Juventusa. Pobjedu Rome potvrdio je Naingollan.

REZULTATI:

Genoa - Milan 3:0 (Ninković 11, Kucka 80-ag, Pavoletti 86), Chievo - Bologna 1:1 (Mbaye 70-ag/Pulgar 52), Inter - Torino 2:1 (Icardi 15, 88/Belotti 63), Juventus - Sampdoria 4:1 (Mandžukić 4, Chiellini 9, 87, Pjanić 65/Schick 57), Lazio - Cagliari 4:1 (Keita 6, Immobile 23-11m, 28, Anderson 79/Wallace 88-ag), Napoli - Empoli 2:0 (Mertens 51, Chiriches 81), Pescara - Atalanta 0:1 (Caldara 60), Sassuolo - Roma 1:3 (Cannavaro 12/Džeko 57, 76-11m, Naingollan 78)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
25. travanj 2024 05:05