Ilustracija
 Michael Dalder / REUTERS / Ilustracija
BRANI NA NAJVIŠOJ RAZINI

VIDEO: PONOVNO HEROJ Bravurozni hrvatski golman ne prestaje oduševljavati, ispao je veliki spasitelj u dramatičnoj završnici

Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2017. 09:27

U susretu 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je na gostovanju pobijedio Montpellier 2-1 zadržavši vodstvo na ljestvici Le Championnata.

Monaco je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 20 minuta je vodio 2-0 golovima Kamila Glika (16) i Kyliana Mbappea (21).

Montpellier je na otvaranju drugog dijela smanjio preko Vitorina Hiltona koji je svladao Danijela Subašića udarcem glavom nakon ubačaja iz kornera. Monaco je u nastavku susreta imao nekoliko prilika kojima je mogao razriješiti pitanje pobjednika, no gosti su se doveli u neugodnu situaciju kada je Jemerson u 88. minuti zaradio crveni karton.

Domaćin je u posljednjim trenucima susreta imao dvije izgledne situacija za izjednačenje, no oba puta je Subašić odlično reagirao. U trećoj minuti sudačke nadoknade obranio je udarac Souleymanea Camare, a minutu kasnije isti je igrač pucao glavom nakon kornera, no Subašić je izvukao loptu ispod prečke.

PSG je teškom mukom pobijedio Lille 2-1, a pobjednički pogodak za Parižane zabio je Lucas Moura u drugoj minuti sudačke nadoknade. PSG je poveo u 70. minuti golom Cavanija, a izjednačio je De Preville u 86. minuti.

Bordeaux je na gostovanju uvjerljivo porazio Caen 4-0. Gosti su stigli do pobjede sa po dva gola u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Diego Rolan (11), Francois Kamano (22, 63) i Jaroslav Plasil 90).

Monaco vodi na ljestvici sa 55 bodova, PSG je drugi s tri boda manje, a treća je Nica sa 49 bodova i susretom manje.

---------------------------------------------------------------------------

REZULTATI:

Montpellier - Monaco 1-2 (Hilton 47 / Glik 16, Mbappe 21)

Caen - Bordeaux 0-4 (Rolan 11, Kamano 22, 63, Plasil 90)

PSG - Lille 2-1 (Cavani 70, Moura 90+2 / De Preveille 86)

U srijedu:

Angers - Rennes

Lorient - Toulouse

Metz - Dijon

Nica - St Etienne

Lyon - Nancy

Bastia - Nantes

Marseille - Guingamp

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. travanj 2024 12:36