Getty Images
'HRVATSKI RATNIK'

VIDEO: VRATILI MU POZICIJU KOJU JE IMAO U DINAMU I ODMAH JE ODUŠEVIO BAŠ SVE Pogledajte zašto je cijeli stadion skandirao Mandžukićevo ime!

ITALIJA Juventus je u Torinu svladao Lazio uz zapaženu partiju hrvatskog napadača, koji se ponovno našao u početnom sastavu, ali na 'novoj' poziciji
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. siječanj 2017. 12:44

Massimiliano Allegri mora pronaći mjesta za Marija Mandžukića. Ako mu to do sada nije bilo jasno, jučer je vjerojatno otklonio dvojbe po tom pitanju.

Jer, hrvatski reprezentativac ponovno je bio jedan od ključnih Juventusovih ljudi u pobjedi protiv Lazija (2:0) u utakmici u kojoj se lider prvenstva morao vaditi nakon grozne utakmice protiv Fiorentine.

Allegri je promijenio sustav, Mandžukiću našao mjesto na lijevom krilu i dobio ponajboljeg igrača utakmice. Mandžukić nije zabio poput Dybale ili Higuaina, ali je asistenciji za pogodak koji je otvorio utakmicu, dodao za njega već karakterističnu dozu žrtve u fazi obrane. Je li uspio? Sud su dale tribine, koje su nakon što je prekinuo jedan opasni napad Lazija počele skandirati Mandžukićevo prezime.


Mario Mandzukic vs Lazio (Home) 22-01-2017 - HD

Dobar izbor

- U tjednu sam tijekom treninga vidio da treba mijenjati, imao sam neke dvojbe i mislim da sam dobro odabrao - rekao je nakon utakmice Allegri, koji je s Mandžukićem i Cuadradom na krilnim pozicijama u sustavu 4-2-3-1 iznenadio Simonea Inzaghija na klupi Lazija, koji je istaknuo da je Juventus upravo na tim pozicijama dobio utakmicu.

Allegri se složio da je Mandžukić bio jedna od ključnih figura njegove momčadi. Već u petoj minuti Mandžukić je glavom spustio idealnu loptu za Dybalu za četvrtu asistenciju sezone. Desetak minuta kasnije svojim 14. prvenstvenim pogotkom priču je zaključio Gonzalo Higuain.


Paulo Dybala Fantastic Goal HD - Juventus 1-0...

- Mandžukić zaslužuje pohvale, vratio se svojim iskonima kao bočni napadač. Odigrao je dobru utakmicu i tehnički i kada je trebalo zatvarati prostor, a uz to na kraju nije djelovao nimalo umorno - dodao je Allegri, koji se s nekoliko riječi osvrnuo i na nastup Marka Pjace, koji je u šest minuta na travnjaku imao dvije obećavajuće prilike za prvijenac u dresu Juventusa te pokušao iznuditi jedanaesterac, koji nije bio dosuđen iako je mogao biti.

- Pjaca je igrač koji nam može dati puno toga. Napravio je dobre stvari u samo nekoliko minuta, pokazao je kvalitetu, mogao postići pogodak - rekao je trener Juventusa, kojem bi jučerašnja utakmica mogla biti recept za nastavak prvenstva.


Gonzalo Higuain Goal ~ Juventus vs Lazio 2-0 by the-dinh-van

Juventusova pobjeda i poraz Milana u derbiju protiv Napolija najbolje je sjela Interu, koji je teškom mukom ostvario pobjedu na gostovanju kod Palerma (1:0) i sjajnim pobjedničkim nizom pod vodstvom Stefana Piolija nastavio lov na zonu koja vodi u Ligu prvaka. Brozović je ponovno bio jedan od motora veznog reda Intera, od njega je puno toga kretalo i često je radio višak, ali mu je nedostajao samo bolji završni pas da bi dao još jači pečat pobjedi Intera

Perišić je, s druge strane, odigrao malo slabije u odnosu na nekoliko zadnjih utakmica, ali je, baš kao i Icardi, bio često meta čvrstih duela braniča Palerma. Kod Palerma ponovno je među najboljima u momčadi bio Josip Posavec, koji je obranio dobre pokušaje Brozovića, Candreve i Icardija. Jedan od konkretnijih u veznom redu Palerma bio je i Mato Jajalo, dok Ilija Nestorovski još nije uspio prekinuti golgeterski post koji traje već tri mjeseca, pa je Palermo, uz Pescaru i Crotone, jednom nogom već u drugoj ligi.

1 na 1 s predsjednikom

I dok Hrvati u Juventusu i Interu imaju puno razloga za zadovoljstvo nakon 21. kola, Ivan Jurić na klupi Genoe ima nove brige. Iako mu zbog transfera i ozljeda situacija u momčadi nije idealna, davljenik Crotone činio se idealnim za prekid serije poraza. Nije se dogodilo, iako je Genoa dva puta vodila, ali Crotone je na kraju više žalio za punim plijenom. Iako se uoči utakmice spominjalo da bi predsjednik Genoe Enrico Preziosi mogao razmisliti o nekin novim rješenjima za klupu, prvi čovjek kluba nije želio razgovarati o treneru.

- Jurić? Neću govoriti o treneru. Ako mu imam nešto za reći, zadržat ću to za sebe - poručio je Preziosi, koji se, prema navodima talijanskih medija, spustio u svlačionicu pa više od sat vremena razgovarao s trenerom. Tema? Mercato i utakmica protiv Crotonea.

- Izgubili smo na sigurnosti, kontrola lopte nije kakvu želimo i normalno da nismo zadovoljni. Moramo biti fokusiraniji, uključiti nove igrače koji su došli, jer neki koji su ranije igrali dobro sada se muče - poručio je Jurić.

Linker
20. travanj 2024 17:07