FIFA LJESTVICA

Čačić bez poraza, ali Hrvatska pada: Evo gdje se sada nalaze Vatreni uoči EP-a u Francuskoj

 Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada se nalazi na 23. poziciji, dok je prvo mjesto zauzela Argentina.

Zahvaljujući dobrim rezultatima argentinske reprezentacije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. , Albiceleste su prekinuli petomjesečni boravak Belgije na prvom mjestu FIFA-ine ljestvice. Belgija je sada druga reprezentacija svijeta, a treći je, zahvaljujući skoku od dva mjesta, Čile što je za tu reprezentaciju najbolji ranking u povijesti. Kolumbija je napredovala četiri mjesta do četvrte pozicije na ljestvici.

FIFA je za ovu ljestvicu uzela u obzir ukupno 171 odigranu utakmicu u prošlom mjesecu, koje uključuju 51 kvalifikacijski susret za SP u Rusiji 2018. godine, 60 kontinentlanih kvalifikacijskih susreta te 60 prijateljskih utakmica.

Od hrvatskih suparnika iz skupine na Europskom prvenstvu koje se u lipnju igra u Francuskoj najbolje je plasirana Španjolska koja je šesta nakon što je nazadovala tri mjesta. Turska je skočila sedam mjesta i sada je 13., dok je Češka pala četiri mjesta i sada je 29. reprezentacija svijeta.

Od suparnika Hrvatske u kvalifiikacijama za SP 2018. Turska je najbolje rangirana reprezentacija. Ukrajina je sljedeća, na 22. mjestu, nakon što je upisala napredak od pet mjesta u odnosu na prošli mjesec. Island je također napredovao i to tri mjesta i sada je na 35. poziciji, dok je Finska pala čak 15 mjesta i sada je 61.

Sljedeća FIFA-ina ljestvica bit će objavljena 5. svibnja.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.

Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:19