Don Bosco kup- humanitarni turnir u košarci, odbojci i malom nogometu

Piše: PRObjavljeno: 21. ožujak 2017. 13:15

Košarkaški klub „Bosco“ – Zagreb, član sportskog udruženja salezijanske mladeži SALOM, klub je s dugogodišnjom tradicijom okupljanja velikog broja djece i mladih kako bi se u pozitivnom okruženju, baveći se sportom zadovoljili odgojni, edukativni i zdravstveni aspekti njihova života. Ove godine povodom 25 godina našeg ostojanja, između ostalih, organiziramo sportsku manifestaciju pod nazivom Kup igara najmlađih članova salezijanske mladeži s humanitarnim karakterom „DON BOSCO“.

Ideja samog kupa je druženje naših članova, njihovih obitelji, te cijelog naselja kao zajednice uz sportski i zabavni program. Sama natjecanja organiziramo u 3 sportske discipline mini košarci, mini odbojci i nogometu čime ćemo okupiti 24 ekipe igrača i igračica u dobi od 7 do 10 godina.

Sama svrha ove sportske manifestacije je pružnje našim najmlađima, onima na kojima sve ostaje, ugodno druženje uz sportske aktivnosti i zabavni program, upoznavanje različitosti i problema s kojima se drugi susreću, te razvijanje empatije i osjećaja pomaganja onima kojima je najpotrebnije. Ovo potonje najbolje će se vidjeti kroz humanitarni dio ove manifestacije, a to je činjenica da ćemo sredstva prikupljena od kotizacija za natjecanje i ulaznica donirati Udruzi Veliko srce malom srcu.

Udruga Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj. Osnovni su ciljevi Udruge razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove i pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i grješkama.

Znamo da je sama naša mogućnost za pomoć skromna, no nadamo se velikom odazivu sudionika natjecanja, kao i posjetitelja za ovu plemenitu svrhu, te njihovoj svesrdnoj pomoći (http://velikosrce-malomsrcu.hr/).

Naš trud i inicijativu prepoznali su i mnogi drugi, a iznimna nam je čast naglasiti kako je službeni pokrovitelj ove manifestacije Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, te Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

U nadi da će nas poslužiti lijepo vrijeme ova manifestacija održati će se dana 1.4.2017. godine na vanjskim igralištima Osnovne škole Josipa Račića. U sportskom dijelu natjecati će se po 8 ekipa u svakoj sportskoj disciplini koju imamo, ukupno 24 ekipe, odnosno 300 sudionika natjecanja, koji će naravno doći u pratnji njihovih obitelji. Sportski dio trajati će od 11:00-14:00 sati. Potom će uslijediti sportsko zabavni dio programa koji će voditi Josipa Rupić, a zabavljati će nas Ivana Marić, Sementa Rajhard i Luka Bulić sve do 17:00 sati.

Ova manifestacija prvenstveno je usmjerena ka upozavanju naših najmlađih sa sportom kao najboljim prijeteljem zdravlja, te ćemo im probati usaditi naviku bavljenja sportom, boravka na zraku, umjesto da svoje slobodno vrijeme provode uz modernu tehnologiju i poroke modernog svijeta poput droge, nemorala i kriminala. Ovako mladima najlakše im je usaditi dobre navike koje će im osigurati kvalitetan život. Ujedno prezentacija Udruge Veliko srce malom srcu upoznati će ih i s njihovim članovima i problemima, a ujedno ćemo im i pokazati koliko je važno pomagati drugima.

Linker
16. travanj 2024 21:05