ZA DAN ŽENA

LUKA NIŽETIĆ U DUETU S LEGENDOM 'Prijateljica me pitala: 'S Brenom?! Pravom Brenom?!'

 Promo

Nakon što je nedavno predstavio spot za svoj aktualni singl 'Obećanje', za Luku Nižetića slijedi još jedan poseban događaj. Luka će u subotu 8. ožujka za Dan žena gostovati na koncertu Lepe Brene, koja mu je jedna od omiljenih izvođačica još od malih nogu. Povodom toga, razgovarali smo s Lukom, on nam je otkrio puno zanimljivih detalja!

Lepa Brena te odabrala da joj budeš gost na prvom koncertu hrvatske turneje u Krnjaku, kako je došlo do suradnje?

Nazvali su me iz njezinog managmenta. Prvo sam pomislio da se netko šali, no na kraju se radilo o ozbiljnom pozivu. Nisam se dugo premišljao i pristao sam biti njezin gost jer ipak se radi o karizmatičnoj osobi koja je još uvijek velika zvijezda i mislim da nema niti jedne osobe u regiji tko ne zna tko je Lepa Brena.

S Brenom ćeš izvesti i duet, o kojoj pjesmi je riječ?

Još smo u razmišljanju oko toga, pa neka to bude iznenađenje.

Kako su tvoji kolege i prijatelji reagirali kad su čuli da ćeš pjevati s Lepom Brenom?

Pa iznenadili su se, jer takav poziv ti ne stiže svaki dan. Jedna me prijateljica pitala:'S Brenom, Brenom?! Pravom Brenom!?' Ta mi se reakcije najviše dopala.

Koncert je na Dan žena, pripremaš li za nekoga nešto posebno za taj dan?

Pripremam dobar i energičan nastup u Krnjaku, a moje omiljene žene dobit će neki cvijetak na dar i još pokoji znak pažnje.

Kad bi imao priliku surađivati s još nekom glazbenom divom s Balkana, tko bi to bio?

Već sam neke svoje želje i ostvario. U svojoj karijeri surađivao sam s gospođom Radojkom Šverko snimivši duet 'Tko će mi noćas..?', sa Severinom sam se našao na stageu povodom njezina dva koncerta u Umagu i na Križankama u Ljubljani, prije nekoliko godina otpjevavši zajedno pjesmu 'Ti si srce moje'. Tu ne zaboravljam ni suradnju s Ivanom Kindl u pjesmi 'Srodne duše' s mog drugog studijskog albuma i eto, sad ću s velikim zadovoljstvom nastupiti i s Lepom Brenom.

Kad bi Lepa Brena odlučila otpjevati jednu tvoju pjesmu, koju bi joj preporučio?

Definitivno je to skladba 'Ponekad poželim', za mene možda najdraža u cijelom mom dosadašnjem opusu.

Jesi li fan Brenine glazbe i koja bi ti bila najdraža pjesma?

Kad sam bio dite njezine filmove 'Hajde da se volimo', uz koncerte Michaela Jacksona, sam gledao po cijele dane da su se VHS kazete potpuno izlizale. Od tada jo imam neke favorite iz njezinog opusa kaošsto su 'Golube', 'Janoš', 'Hajde da se volimo' ili 'On ne voli me'.

Izjavio si kako si kao mali sanjao da pjevaš s Lepom Brenom, što te toliko fasciniralo?

Sredinom 80-ih u vremenu mog odrastanja Brena je bila u svom zenitu. Bila je zaista istinska zvijezda na ovim prostorima u rangu svjetskih pop zvijezda koje su tada žarile i palile. Sva djeca u mojoj ulici su bila zaluđena njome i svi smo bili inficirani njezinom glazbom. Morao si je voljeti, jer jednostavno bila je simpatina, luckasta, zgodna, seksi, jednostavna, pristupačna, vesela, vedra, zabavna. Meni kao glazbeniku, Lepa Brena još uvijek predstavlja instituciju vrijednu divljenja budući se radi o sukusu svega – dobrog pjevača, zabavljača i uspješne poslovne žene.

Nedavno si snimio spot za svoj aktualni singl 'Obećanje', što slijedi iduće?

U pripremi je novi singl kojeg planiram objaviti na proljeće, radi se o vrlo energičnom songu, bit će to pravi 'kazačok'. Samim time ulazi se u studio i počinje raditi pomalo i na novom albumu.

I za kraj, imaš neku poruku za sve one koji misle da Brenin koncert neće biti spektakl?

Nemam, jer mislim da će na njezin koncert ionako doći njena publika koja zna što od nje može očekivati, a kako je u Karlovcu nije bilo 30 godina vjerujem da Brena ništa neće prepustiti slučaju, te kao i inače pripremiti spektakl, a kako to izgleda ljudi se mogu uvjeriti na raznim live snimkama s YouTubea. Koliko čujem, dolazi s velikim brojem pratećih glazbenika i pjevača te pomno priprema višesatni glazbeni doživljaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:41