NOVITET

FOTO: MERCEDES A-KLASE minimalni facelift i dorađeni motori

Mercedes je redizajnirao najmanji model

Obnovljena A-klasa izvana je tek minimalno uljepšana s novim branikom, maskom hladnjaka, LED svjetlima sprijeda, novodizajniranim stražnjim svjetlima te atraktivnijim ispušnim cijevima, sada integriranim u odbojnik.

Od važnijih novosti u kabini tu su moderniji instrumenti i upravljač dok je na popisu opcija povećani 8-inčni multimedijski zaslon osjetljiv na dodir. Kao i u svim ostalim novitetima iz Stuttgarta, multimedijski sustav napravljen je s ciljem potpune integracije pametnih telefona u kabinu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi ulazni model A-klase dolazi pod oznakom A160. Pokreće ga 1.6 litreni benzinac sa 102 KS koji prema tvorničkim podacima troši 5,4 litara. Perjanica ponude, barem što se tiče potrošnje sada je model A180d BlueEFICIENCY koji iz 1,5 litrenog dizelskog motora razvija 109 KS, a odlikuje ga potrošnja od svega 3,5 litara. A220d sad je sedam konja snažniji nego prije, pa sada razvija 177 KS, dok sportski modeli 250 Sport i 250 Sport 4Matic raspolažu sa 218 KS (+7KS).

Aktualnim redizajnom najviše je profitirala AMG verzija pojačana na 381 KS, za 20 više nego kod prethodnika. Dvolitreni turbobenzinac do stotke sprinta za 4,2 sekunde što je za 0,4 sekunde brže od prethodnika. Kao što je vidljivo iz teksta, Mercedes je promijenio nomenklaturu dizelskih varijanti što u praksi znači da se oznaka CDI više ne koristi nego je zamjenjuje malo slovo ‘d’ kao kod BMW-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:40