PIRATI NA RIJECI SAVI

NAORUŽANI SRPSKI GUSARI NAPALI I OPLJAČKALI HRVATSKI BROD Motornim čamcem upali na Dunavski Lloyd kod Obrenovca

Dva naoružana riječna gusara napala su i orobila riječni brod hrvatskog riječnog brodara Dunavski Lloyd na rijeci Savi kod grada Obrenovca u Srbiji

Dva naoružana riječna gusara napala su i orobila riječni brod hrvatskog riječnog brodara Dunavski Lloyd na rijeci Savi kod grada Obrenovca u Srbiji. Napad se, kako doznajemo od Hrvoja Pavlaka, direktora Dunavskog Lloyda, lađarske tvrtke iz Siska, dogodio u nedjelju 19. svibnja oko 17 sati, na 46 kilometru rijeke Save. Brod se nalazio u nizvodnoj plovidbi kada su dva napadača prišli brodu Segesta motornim čamcem, popeli se na brod i uz prijetnju vatrenim oružjem ukrali neutvrđenu količinu goriva, maziva i potrošnog materijala. Uz navedeno na brodu su napravili znatnu materijalnu štetu. U trenutku napada na brodu se nalazilo šest članova posade, državljana Republike Hrvatske.Posada je odmah obavijestila srbijiansku policiju koja je u nedjelju kasno navečer obavila očevid.

Ovo nije prvi slučaj napada riječnih gusara u Srbiji na brodove Dunavskog Lloyda. Tijekom 2011. godine dogodila su se tri napada na plovila sisačkog brodara. U listopadu te godine lopovi su s broda “Sloga” i pet pratećih barži za rasuti teret odnijeli opreme u vrijednosti 60.000 eura. Ni tada ni sada nisu napadnuti ni ozlijeđeni članovi posade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:42