Reuters, Tom Dubravec / Hanza Media
VATRENI, SVI SMO UZ VAS!

VIDEO: ZAVRŠENA BAJKA VATRENIH, HRVATSKA DRUGA NA SVIJETU Mbappe i Pogba uz asistenciju argentinskog suca i VAR-a ostavili Hrvatsku u predvorju raja!

Finale svjetskoga prvenstva pripalo je Francuzima. Sva je statistika bila na našoj strani, svi udarci, korneri, dodavanja, posjed lopte... sve osim one najvažnije - rezultata. Mi smo igrali, a Francuzi postizali pogotke. Prvi su pogodak postigli iz nepostojećeg prekršaja, drugi iz nesretnog jedanaesterca, a druga dva kad smo bili u prilici vratiti se u utakmicu. Perišić je sjajno pogodio iz voleja u prvome poluvremenu, a Mandukić nam vratio nadu u drugome. Sreća je ovoga puta bila na strani suparnika.
Piše: HinaObjavljeno: 15. srpanj 2018. 10:06

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi od Francuske sa 2-4 (1-2).

Francuska je povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minuti, na 1-1 poravnao je Ivan Perišić u 28., novo vodstvo Francuskoj osigurao je Antoine Griezmann u 38. iz 11-erca, da bi u nastavku "galski pijetlovi" preko Paula Pogbe u 59. i Kyliana Mbappea u 65. minuti stigli do vodstva od 4-1. Na konačnih 4-2 smanjio je Mandžukić u 69. minuti.

Drugo mjesto u Rusiji na najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998.Francuska je pak po drugi puta osvojila naslov svjetskog prvaka, prvi je proslavila upravo te 1998. na domaćem terenu kada je svladala Hrvatsku u polufinalu sa 2-1, a Brazil u finalu sa 3-0.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Hrvatska je odigrala hrabro finale u kojem je sreća ipak bila naklonjena Francuzima, posebno u prvom poluvremenu kada su samo dvaput ozbiljnije ušli u hrvatski šesnaesterac, a nagrađeni su s dva gola - autogol Mandžukića i iz vrlo dvojbenog jedanaesterca kojeg je nesigurni sudac Pitana nakon dugog provjeravanja ipak dosudio, a uopće nije bio siguran u svoju odluku. Nažalost, i prvom pogotku Francuza prethodio je slobodni udarac kojeg je praktički iznudio Griezmann, a Pitana je nasjeo na njegovu glumu. Nesreća u prvom poluvremenu odredila je tijek utakmice u nastavku jer su u drugom dijelu Francuzi došli do dva vrlo jeftina gola i Hrvatska više nije imala snage za veliki preokret.

Finale je Hrvatska otvorila smireno i odmah preuzela inicijativu na sredini terena, s nekoliko opasnih situacija pred francuskim golom. Francuzi su poveli u 18. minuti u svom prvom praktički prvom ozbiljnijem napadu. Griezmann je izveo slobodni udarac iskosa s desetak metara, a loptu je nesretno očešao Mandžukić i ona je odsjela u gornjem desnom kutu vrata Subašića. Bio je to prvi autogol na finalima svjetskih prvenstava uopće.

U 21. minuti Vida je pokušao glavom, a u 28. minuti Hrvatska je izjednačila nakon slobodnog udarca s lijeve strane Modrića nakon kojega su čak trojica hrvatskih igrača kombinirali u šesnaestercu sve dok lopta nije došla do Perišića, koji se namjestio na lijevu nogu i pogodio sami donji kut vrata Llorisa. U 35. minuti argentinski sudac Pitana je nakon vrlo duge konzultacije s VAR-om svirao jedanaesterac za Francuze nakon igranja rukom Perišića u našem šesnaestercu, a Griezmann je bio siguran s "bijele točke" - poslao je Subašića u jednu, a loptu u drugu stranu.

U 39. minuti udarac Rebića je blokiran u zadnjem trenutku, a potom je bilo opasno pred francuskim vratima, ali bez udarca na gol jer su pokušaji Lovrena i Vide također blokirani. Tako je prvo poluvrijeme završilo prednošću Francuza od 2-1, ali je Hrvatska potpuno dominirala i odigrala možda i najbolje prvo poluvrijeme na ovom mundijalu.

Drugo poluvrijeme započelo je šansom Rebića, koji je iskosa s lijeve strane uputio snažan udarac pod gredu koji je Lloris bravurozno obranio. U 52. minuti po desnoj strani je Mbappe prošao Vidu, ali mu je Subašić ušao u udarac i obranio. U 59. minuti Francuzi su ponovno iz ničega došli do gola. Nakon akcije Mbappea i Griezmanna do udarca je došao Pogba, Modrić je blokirao, ali je francuski veznjak opet prvi došao do lopte i preciznim udarcem pogodio desni kut hrvatskih vrata.

U 62. minuti Brozović je u zadnji trenutak spriječio da lopta dođe do Mbappea, ali je najbolji francuski igrač ipak došao do gola 65. minuti. Hernandez je dodao do Mbappea, koji je s udarcem s 25 metara iznenadio Subašića.

U 69. minuti Hrvatska postiže drugi gol nakon katastrofalne pogreške vratara Llorisa koji je pokušao driblati Mandžukića, koji ga je pročitao, postavio nogu i lopta je odsjela u mreži. U 78. minuti udarac Rakitića prolazi tik pored vratnice, a u 82. minuti ubačaj Kramarića ne uspijeva smiriti novoušli Pjaca u zadnjoj ozbiljnijoj situaciji na utakmici.

Ovim ishodom je izjednačen drugi najefikasniji finale u povijesti, po četvrti je put završni dvoboj okončan ovim rezultatom. Urugvaj je 1930. svladao Argentinu sa 4-2, 1938. je Italija sa 4- svladala Mađarsku, dok je 1966. Engleska sa 4-2 nadigrala Zapadnu Njemačku. Najefikasniji finale odigrali su brazil i Švedska 1958. u Stockholmu kada je bilo 5-2 za Brazil.

Zanimljivo, u moskovskom finalu je postignut jednak broj pogodaka kao i na prethodna četiri finala zajedno, 2002. brazil je svladao njemačku sa 2-0, 2006. su Italija i Francuska igrali 1-1, 2010. je Španjolska sa 1-0 bila bolja od Nizozemske, a 2014. Njemačka također sa 1-0 od Argentine.

HRVATSKA - FRANCUSKA 2:4 (Perišić 28', Mandžukić 69' / Mandžukić ag. 18', Griezmann p. 38', Pogba 59', Mbappe 65')

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kanté (Nzonzi, 54)- Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso, 73)- Giroud (Fekir, 81)

HRVATSKA : Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (Pjaca, 81)- Brozović, Rakitić - Rebić (Kramarić, 71), Modrić, Perišić - Mandžukić

Pred 78.011 gledatelja na stadionu Lužnjiki sudio je Nestor Pitana iz Argentine.

----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

Naši fantastični Vatreni su drugi na svijetu! Naletjeli smo na suparnika koji nam nikako ne leži. Bez previše igre postigli su četiri pogotka, ali našima se ne može ništa zamjeriti. Letjeli su po terenu, stvarali prigode i prijetili. Sreća nam ovoga puta nije bila naklonjena, ali ukupan rezultat će se pamtiti. Čestitke Vatrenima i izborniku Daliću!

90'+2' - Vrsaljko je dobio žuti karton zbog prekršaja na Griezmanna.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89' - Rakitić je opalio po golu s dvadesetak metara, ali i taj udarac odlazi preko vrata.

87' - Fekir je zapucao prema našim vratima, ali Subašić i to hvata.

86' - Pjaca je unio osvježenje. Uputio je jedno dodavanje Vrsaljku, ali se nisu dobro shvatili.

82' - Pjaca se odmah našao u prilici, ali nije uspio primiriti jednu loptu koja mu bježi u gol-aut.

81' - I treća zamjena kod Francuza. Izaći će Giroud, a priliku dobiva Nabil Fekir. Zamjena i u hrvatskoj reprezentaciji. Izašao je Strinić, a Marko Pjaca će dobiti priliku postići pogodak. Dalić sve karte baca u napad.

79' - Statistika pokazuje 14-7 u udarcima na gol u korist Hrvatske, ali rezultat nažalost pokazuje drugačije.

78' - Rakitić je opalio ljevicom po golu, ali lopta odlazi u korner.

73' - Opet mijenjaju Francuzi. Iz igre je izašao Matuidi, a mijenja ga Corentin Tolisso.

71' - Mandžukić i Umtiti su se sudarili glavama. Umtiti je već na nogama, nadamo se da će i s našim napadačem biti sve u redu.

70' - Prva zamjena i kod nas. Izašao je Ante Rebić, a zamijenit će ga Andrej Kramarić. Sretno, Krama!

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018 Croatia's Mario Mandzukic scores their second goal REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

MANDŽUKIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

69' GOOOL! Mandžukić je ispratio jednu loptu, sprintao je od centra i izbio pred Llorisa koji ga je varkom htio predriblati, ali uporni Mandžo sjajno čita tu situaciju i zabija za 4:2! Ajmooo!!!

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  France's Kylian Mbappe scores their fourth goal   REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

MBAPPEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

65' GOL! Mbappe je ostao sam na vrhu šesnaesterca i preciznim udarcem pogađa bliži kut za vodstvo Francuza od 4:1.

61' - Brozović se vratio pomoći obrani i uspio izbiti jednu loptu ispred Mbappea koji je bio u izglednoj situaciji.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  France's Paul Pogba scores their third goal   REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

POGBIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

59' GOL! Mbappe je prošao po desnoj strani, ubacio do Griezmanna koji šalje povratnu do Pogbe. Pogbin prvi udarac odlazi u blok, ali iz drugog pokušaja izvrsnim udarcem pogađa za 3:1.

58' - Perišić je prošao po lijevoj strani, iz teške situacije uspio ubaciti u šesnaesterac, ali je lopta preletjela Mandžukića.

56' - Griezmann je krenuo sam u jednu kontru, ali sjajni Vida uklizavanjem uspijeva izbaciti loptu u aut.

54' - Prva zamjena kod Francuza, Deschamps zatvara utakmicu. Izlazi Kante, a priliku dobiva Steven N'Zonzi.

52' - Sjajna Subašićeva obrana! Mbappe se sjurio prema golu, prošao je pored Vide kao brzi vlak, ali sjajni Suba zatvara bliži kut i još jednom spašava naša vrata!

51' - Hrvatska dominira u svim segmentima, samo je rezultat na strani Francuza. U ovim je trenucima posjed lopte 60% - 40%, udarci pokazuju 8(1) - 2(2), a korneri 5-1, sve u korist Hrvatske.

50' - Dvije izvrsne prilike Perišića i Mandžukića, ali oba puta francuska obrana uspijeva riješiti te situacije.

48' - Kakva prilika za naše! Perišić je izvrsno proigrao Rebića koji fantastično puca iz okreta, ali Lloris izvrsno brani taj pokušaj.

47' - Griezmann je uputio jedan udarac na gol, ali tek toliko, za statistiku. Subašić to bez poteškoća hvata.

46' - Počinje i drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima. Sretno, Vatreni!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45'+3' - Vrsaljko je izvrsno ubacio u peterac, ali Perišić nažalost nije stigao do te lopte.

45' - Opet se zagužvalo u kaznenom prostoru Francuza. Umtiti se u međuvremenu ozlijedio, a Rakitić uspio izboriti udarac iz kuta. Iz kornera Vida ne pogađa glavom. Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

43' - Još jedna izvrsna prilika naših! Modrić je ubacio s desne strane, Lovren je opalio po golu, ali od francuskog bloka lopta odlazi u korner.

41' - Lucas Hernández je dobio žuti karton zbog prekršaja na Rebiću.

40' - Kakva prilika za Hrvatsku! Mogli smo šokirati Francuze odmah nakon pogotka. Perišić je prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, ali Rebić nije zahvatio loptu na pravi način i Lloris je bez poteškoća hvata.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018 France's Antoine Griezmann scores their second goal from the penalty spot REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

GRIEZMANNOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

38' GOL! Griezmann je izveo najtrožu kaznu. Subašić se bacio u desnu stranu, Griezmannn pogodio lijevu i Francuzi bez previše igre vode 2:1.

36' - Argentinski sudac Nestor Pitana nakon pregledavanja snimke pokazuje na bijelu točku!

34' - Dvojbena situacija! Griezmann je izveo udarac iz kuta, Perišić je nehotice dirao loptu rukom i argentinski sudac mora pregledati snimku da vidi je li u pitanju najstroža kazna.

31' - S tribina odjekuje "Mi, Hrvati!"... Perišić je opet u glavnoj ulozi, pokušao je proći po desnoj strani, ali napravio je prekršaj na Kanteu.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Croatia's Ivan Perisic scores their first goal   REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

PERIŠIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

28' GOOOL! Modrić je izveo taj slobodan udarac nakon prekršaja na Perišiću, lopta je putovala po šesnaestercu, došla do Perišića koji si je namjestio loptu na lijevu nogu i fenomenalno iz voleja pogodio za izjednačenje! Bravo, Perišiću! Ajmo, Vatreni!!!

28' - Perišić je poveo jednu kontru, a s leđa ga ruši Kante i argentinski sudac Nestor Pitana opravano pokazuje prvi žuti karton na utakmici.

27' - Mandžukićev autogol je 12. autogol na svjetskom prvenstvu što je apsolutni rekord ma Mundijalima. To je i prvi autogol u finalima svjetskih prvenstvima.

24' - Rakitić je pokušao iz voleja lijevom nogom, ali lopta odlazi daleko na tribine.

23' - Mbappe je opet bio u naletu, ali Vida fantastičnom intervencijom spašava i taj pokušaj.

21' - Modrić je ubacio s desne strane, Vida je u šesnaestercu bio najviši, ali lopta odlazi visoko iznad grede.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018 France's Antoine Griezmann scores their first goal REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

POGODAK ZA VODSTVO FRANCUSKE POGLEDAJTE OVDJE.

18' GOL! Griezmann je izveo taj slobodan udarac koji je sam iznudio, u skoku je najviši bio Varane, lopta prelazi njegovu i Mandžukićevu glavu, a od hrvatskog napadača odbija se u našu mrežu. 1:0 vode Francuzi, ali dugo će se još igrati.

17' - Mbappe je stvorio jednu ozbiljniju situaciju u našem kaznenom prostoru, ali uspjeli smo riješiti tu prijetnju. Brozović radi jedan prekršaj na dvadesetak metara iskosa na Griezmannu. Ponovljena snimka pokazuje da je francuski napadač simulirao.

15' - Perišić je izvrsno prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, ali Umtiti izbacuje loptu u korner.

14' - Naši u potpunosti kontroliraju utakmicu. Francuzi su pokušali nekoliko puta s dugačkim dodavanjima i preskakanjem igre, no bez ozbiljnijih prijetnji.

11' - Kakva prilika za Hrvatsku! Rakitić je poslao jednu loptu za Perišića koji je bio sam na pet metara jer je pobjegao Varaneu, činilo se da je uspio prihvatiti tu loptu, ali mu je ipak pobjegla. Izvrsno igraju naši u dosadašnjem tijeku utakmice!

8' - Modrić je izvrsno ubacio iz kornera na pet metara, ali Lloris izvrsnom intervencijom izbacuje loptu iz šesnaesterca. Sada se čuje pjesma "Moja domovina"... atmosfera je fantastična!

7' - Tribinama odzvanja "U boj! U boj"... Hrvatski reprezentativci i dalje prijete, Strinić je izborio jedan udarac iz kuta.

5' - Kakav pritisak Vatrenih! Rebić je prošao po desnoj strani i ubacio za Mandžukića, ali Varane je bio viši u skoku od našeg napadača.

3' - Perišić je ukrao jednu loptu i sjurio se prema šesnaestercu Francuza, ali francuska obrana uspijeva izbiti loptu u aut.

2' - Modrić je odmah inicirao visoki presing, zamalo je došao do jedne lopte na vrhu kaznenog prostora Francuza, ali usput je napravio prekršaj na Umtitiju.

1' - Počinje finale svjetskoga prvenstva na stadionu Lužnjiki. Naši igrači kreću prvi s centra. Ajmo, Vatreni!!!

----------------------------------------------------------

16.58: Izvedene su himne obiju reprezentacija. Sve je spremno za spektakl!

16.55: Atmosfera na stadionu je spektakularna! Među igračima vlada neskriveno uzbuđenje, lica Llorisa i Mbappea odaju iščekivanje, ali i blagu nervozu. Naši igrači djeluju mirno i staloženo, ali ne sumnjamo da će eksplodirati čim utakmice počne. Igrači su izašli na travnjak predvođeni kapetanom Lukom Modrićem. Nadamo se da će upravo naš kapetan na kraju svega podići trofej Jules Rimet namijenjen pobjedniku!

16.50: Ovo je najjači hrvatski sastav koji će ući u povijest, sastav koji će se suprotstaviti Francuzima u finalu svjetskoga prvenstva. Sretno, Vatreni!

16.40: Uoči utakmice na stadionu Lužniki svečano je upriličena spektakularna ceremonija zatvaranja Svjetskoga prvenstva. Nastupaju brojne pjevačke zvijezde poput Willa Smitha, operne pjevačice, nogometaši poput Ronaldinha itd. Svi su složni u jednome - Rusija je kao domaćin organizirala perfektno svjetsko prvenstvo i zaslužuje apsolutno sve pohvale.

16.20: Vladimir Putin službeno predao domaćinstvo katarskom emiru

Qatar Emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, FIFA President Gianni Infantino and Russian President Vladimir Putin attend a handover ceremony for the 2022 World Cup at the Kremlin in Moscow, Russia July 15, 2018. Yuri Kadobnov/Pool via REUTERS
Yuri Kadobnov/Pool via REUTERS

Uoči finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske u Moskvi ruski predsjednik Vladimir Putin i službeno je predao dužnost domaćina sljedećeg svjetskog nogometnog prvenstva katarskom emiru, šeiku Tamim bin Hamad Al Thaniju.

Katar će organizirati prvenstvo 2022. godine.

16.15: Legendarni igrač francuske reprezentacije David Trézéguet uoči finala je prokomentirao današnje finale, ali i utakmicu za treće mjesto u Francuskoj '98.: "Thuram je odigrao utakmicu života, pamtimo i Šukerovu predstavu, ali ovo danas je sasvim drugačija utakmica, drugačiji su omjeri, neće biti isto kao '98. u Parizu. To su dvije ekipe koje igraju otvoreni nogomet, Hrvatska ima odlične igrače, a najveća opasnost prijeti od Modrića i Rakitića. Luka Modrić svakako je jedan od najboljih igrača prvenstva, želim mu da se predstavi u najboljem svjetlu, ali, naravno, našima želim da pobijede."

16.10: Naš proslavljeni vratar, trener u aktualnoj nacionalnoj izabranoj vrsti i brončani Vatreni iz '98. Dražen Ladić izjavio je prije utakmice: "Ima i treme i nervoze i straha, ali one dobre treme. Dobra je i to te mobilizira, daje jedan poticaj. Napravili smo analizu francuske igre, nastojat ćemo parirati njihovoj kvaliteti i osujetiti njihove napade. Uvjerenja sam da, što će utakmica odmicati, šanse će biti na našoj strani, a Francuze će početi hvatati nervoza."

16.00: Igrači su izašli na travnjak stadiona Lužnjiki. Došli su osjetiti atmosferu na kojemu danas imaju priliku ispisati povijesti i postati svjetski prvaci. Priprema za utakmicu bila je uobičajena, a opet totalno posebna. Iako je "dnevni red“ nacionalne vrste bio standardan, kako uopće biti miran, kako ne ući u specijalno stanje duha kad igraš finale Svjetskog prvenstva.

Izbornik Dalić i ove nedjelje igračima je dao slobodan izbor hoće li na doručak, neki su se spustili, pojedini nisu. U 12.30 napravio je redovni sastanak za dvoboj, s taktičkim zadacima. Potom je bio ručak, i to klasičan, bifteci, piletina, bijela riba, riža, tjestenina... Tko što voli. Bez svinjetine, krumpira i ostale hrane koja bi ih napuhavala ili činila težima.

15.50: S terena stadiona Lužnjiki javio se Stipe Pletikosa i objasnio gdje Hrvatska treba tražiti svoju šansu u velikom finalu.

"Moramo još bolje nego do sada uspostaviti igru našeg veznog reda, ali ne treba brzati. Trebamo biti strpljivi, i ako budemo strpljivi, mislim da će njih tu hvatati nervoza i onda mi dolazimo u svoju šansu. Jako je bitna i naša reakcija na izgubljenu loptu, kad dođemo u priliku moramo brzo reagirati i pokušati uhvatiti francusku obranu dok nije postavljena, to je doista šansa koju moramo iskoristiti", poručio je Plete.

15.32: Stigli su službeni sastavi za utakmicu koju iščekuje cijeli svijet. Ovo je udarna postava Vatrenih: Subašić, Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko; Brozović, Rakitić, Modrić; Perišić, Rebić, Mandžukić. Uoči utakmice postojala je dvojba hoće li Dalić na lijevom beku zaigrati sa Strinićem ili Pivarićem od prve minute i odabrao je prvu opciju.

15.30: Vatreni su održali posljednji sastanak uoči okršaja protiv Francuza. Iščekuje se sastav Hrvatske za utakmicu svih utakmica.

15.20: Legendarni brazilski nogometaš Kaka na sva je usta nahvalio hrvatskog kapetana Luku Modrića uoči velikog finala: "Luka nam pokazuje koliko je lako igrati, a vjerujte mi, to nije lako. Nogomet je za njega poput plesa. Zaista ga je lijepo vidjeti u finalu i on to zaslužuje jer je tako drag momak, uvijek skroman. Zato mu čestitam".

14.53: Na stadion Lužniki stigao je i pehar kojeg svi želimo vidjeti u Hrvatskoj

13.51: Safet Sušić poznaje Francuze. Francuska je, nogometno, njegova druga domovina. Dakako da je pratio utakmicu, Svjetsko prvenstvo u kompletu, svakako će gledati i finale u nedjelju na Lužnikima.

- Čestitam svima u Hrvatskoj, svim hrvatskim navijačima, zasluženo je Hrvatska u finalu - rekao je u startu Sušić, a onda malo prokomentirao utakmicu protiv Engleske.

Zaslužuje li Modrić možda već sad naslov najboljeg igrača turnira?

- Sigurno je u najužoj konkurenciji, igra konstantno dobro, vuče Hrvatsku od prve utakmice. Naravno, logično je da netko iz pobjedničke momčadi uzme taj pojedinačni naslov, pobijede li Francuzi, igračem turnira mogao bi biti proglašen, recimo, Mbappe. No, u svakom slučaju Modrić je dosad pokazao najviše od svih, ima jake argumente da bude proglašen najboljim. Pogotovo ako Hrvatska postane prvak.

12.40: Posljednje informacije govore kako Ivan Strinić i dalje osjeća problem s aduktorom i prema svemu sudeći Pivarić bi se mogao naći u udarnoj momčadi. Ipak, Zlatko Dalić još uvijek nije prelomio kako krenuti u utakmicu.

12.34:

12.05: TKO ĆE BITI NAJBOLJI IGRAČ?

Luka Modrić te Antoine Griezmann i Kylian Mbappe su glavni kandidati, Modrić s više trofeja, tako je i Griezmanna matirao u finalu Lige prvaka u susretima Reala i Atletica. Luka je u čak tri navrata bio izabran za igrača utakmice od strane FIFA-e, a Griezmann ima prste u svemu dobrome što čine Francuzi. Mbappe je mnogo toga donio.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018  Croatia's Luka Modric celebrates after the match   REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Četvrti kandidat do polufinala bio je Eden Hazard, no bez finala se u pravilu ne uzimaju ovakvi trofeji. Hrvatska još nije imala najboljeg igrača SP-a, povijesne knjige tek bilježe da je Davor Šuker 1998. sa šest pogodaka bio prvi strijelac.

12.00: Luka Modrić je u razgovoru za FIFATv otkrio kako mu je finale uvjerljivo najveći uspjeh u karijeri

11.30: Njih će dvojica danas voditi veliku bitku na terenu

---------------------------------------------------------------------

Linker
23. travanj 2024 11:24