DOBAR POKAZATELJ USPJEŠNE SEZONE

U Splitu rekordan dnevni promet - oko 60.000 putnika

 Marko Todorov/CROPIX

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci danas do ponoći se očekuje promet od oko 60.000 putnika u dolascima i odlascima što je ovogodišnji rekord tijekom jednog dana.

"Kroz splitsku zračnu luku danas će u oba smjera prometovati više od 25.000 putnika što je najveći promet tijekom jednog dana ove godine", izjavio je za Hinu voditelj službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan. Istaknuo je kako će tijekom dana u tu zračnu luku stići 110 zrakoplova što znači ukupno 220 slijetanja i uzlijetanja.

"Broj putnika u dolasku u splitsku zračnu luku i danas će, kao što je to tradicionalno tijekom srpnja, biti nešto veći nego u odlasku, a u kolovozu možemo očekivati obrnuto, odnosno da će broj odlazećih putnika biti nešto veći nego dolazećih", kazao je Melvan.

Pojasnio je kako je splitska zračna luka povezana s osamdesetak destinacija u 23 zemlje diljem svijeta, a da će se danas ostvariti prometna zrakoplovna povezanost s oko 55 destinacija.

"Danas nam najviše dolaze putnici iz skandinavskih zemalja, te Velike Britanije, Njemačke i Francuske", rekao je Melvan.

Koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica je izvijestio kako će danas kroz splitsku trajektnu luku proći u oba smjera oko 35.000 putnika. To je na razini prometa od prošle subote kada je ostvaren rekordan jednodnevni promet tijekom ove godine.

"Kroz splitsku trajektnu luku danas više putnike prometuje u dolasku na otoke nego u odlasku s njih, a sljedeći vikend, prvi u kolovozu, očekujemo još veći promet", kazao je Mrvica za Hinu. Dodao je kako će tek u drugoj polovici kolovoza broj putnika u odlasku kroz splitsku trajektnu luku biti veći nego u dolasku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:26