PRILIKA ZA ISKUPLJENJE

'MORAM DONIJETI NEKE TEŠKE ODLUKE' Igora Štimca muči nesanica

Vjerujte, još mi je teško, radije bih se sad zaključao u sobu, nego igrao protiv Portugala - pojadao nam se jedan reprezentativac, čije ime, naravno, ne možemo otkriti
 Ronald Goršić/CROPIX

Možda neće niti doći, možda su otkazali utakmicu. Našalio se netko od onih koji su ispraćali reprezentaciju na putu prema Švicarskoj. Bilo je već 40 minuta do zakazanog vremena leta, oružari su već odavno "čekirali" opremu i rekvizite, autobusa s reprezentativcima još nije bilo. Kao da se i njima nije baš dalo... Trebala je ta utakmica protiv Cristiana Ronalda i društva uz Ženevsko jezero biti nagrada za odlično odrađen posao u kvalifikacijama, a pretvorila se u susret "iskupljenja".

- Vjerujte, još mi je teško, radije bih se sad zaključao u sobu, nego igrao protiv Portugala - pojadao nam se jedan reprezentativac, čije ime, naravno, ne možemo otkriti.

Naravno, teško se moglo očekivati nasmiješeno lice izbornika Igora Štimca, vidi se da je još uvijek pod dojmom Škotske, da će proći vrijeme dok mu ta utakmica ne izađe iz glave. Pomalo polemički raspoložen, nije prihvatio laganiji uvod i tezu o opuštajućoj utakmici za kraj sezone.

- Ma kakva lagana utakmica, ovo je za nas postala delikatna utakmica. Nakon poraza od Škotske moramo se dići, moramo odigrati pravu utakmicu - kazao je izbornik, koji i dalje, priznaje, muči muku s nesanicom.

- Uspio sam uloviti tek nešto malo sna, ali bit će tu još analize, još promišljanja o toj utakmici sa Škotskom!

I onda je izrekao jednu rečenicu koja je mnoge zaintrigirala.

- Treba proći neko vrijeme, jer velike i teške odluke nije pametno donositi preko noći. Treba prvo razmisliti hladne glave!

To o velikim i teškim odlukama uvijek zvuči sudbonosno i najavljuje neku "bombu", iako, zasad nitko ne zna na što je Štimac točno mislio. Sprema li doista nešto senzacionalno ili su to samo "velike riječi"?

- Zasad bih to zadržao za sebe. Još neko vrijeme!

Netko je pitao za sastav, a to je ono pitanje koje mu baš ne sjeda dobro.

- Zašto uvijek to, zašto pitate za sastav, pa koji to trener priča o sastavu dan prije utakmice. Vidite kakva je situacija, nemamo sve igrače na raspolaganju, vidjet ćemo - kazao je Štimac, okrenuo se, pozdravio, zahvalio na pitanjima i zaputio se ususret Portugalcima. Svjestan da ta utakmica, bez obzira što je prijateljska, što je kraj sezone, što nema puno igrača, nosi dosta. Ne bodove, ne SP, ali Portugal može barem djelomično vratiti ono što je Škotska uzela - samopouzdanje i atmosferu.

A to je sad najvažnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:42