NAJBITNIJE STVARI

ZA ČIM ŽALIMO KADA JE RIJEČ O SEKSU? Muškarci žale što nisu spavali s više žena, dok žene žale što...

 Thinkstock

Muškarci najčešće žale što nisu spavali s više žena, dok žene uglavnom žale što su spavale s krivim muškarcem, pokazalo je novo istraživanje provedeno na Sveučilištu u Teksasu, na uzorku od 25.000 ispitanika.

Za muškarce je, kroz povijest evolucije, svaka propuštena prilika za seks s novom partnericom zapravo propuštanje potencijalne prilike za reprodukciju, objašnjava jedan od autora istraživanja prof. Martie Haselton. Prema rezultatima ovog istraživanja, tri su stvari zbog kojih muškarci najviše žale: što su bili previše stidljivi da pristupe mogućoj partnerici za seks , što nisu bili seksualno aktivniji kad su bili mlađi te što nisu bili seksualno aktivniji dok su bili samci.

S druge strane, studija je pokazala da žene uglavnom najviše žale što su izgubile nevinost s pogrešnim partnerom, što su prevarile sadašnjeg ili bivšeg partnera te što su prebrzo prešle na seks od upoznavanja novog partnera.

Razlog za to je vjerojatno i činjenica da su posljedice „usputnog“ seksa puno su veće za žene nego za muškarce.

Još je jedan zanimljiv razlog za zaželjenje u našim seksualnim životima je žaljenje zbog seksa s fizički neprivlačnim partnerom ili partnericom.

No, čini se da to ipak više smeta ženama nego muškarcima jer je više žena upravo to navelo kao jedno od glavnih razloga za kajanje dok muškarci koji su sudjelovali u istraživanju nisu previše razbijali glavu s tim.

Očito je sama činjenica da nisu propustili priliku za seks dovoljna da kod muškaraca umanji eventualno nezadovoljstvo izgledom partnerice.

Jutarnji.hr ima novu rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:52