PROTOKOL BEZ SURADNJE

OPET ISTA SLIKA U TREBARJEVU Na istom mjestu u isto vrijeme dvije odvojene proslave rođendana braće Radić

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Protokoli Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske seljačke stranke ponovo se nisu mogli dogovoriti o jednoj zajedničkoj proslavi rođendana braće Antuna i Stjepana Radića u Trebarjevu Desnom. Održane su dvije proslave, dvaput su polagani vijenci kod spomenika braći Radić.

Najprije su svečanost organizirali HSS-ovci, koji su se prisjetili rođenja braće Antuna i Stjepana Radić, koji su prije 108 godina osnovali HSS. Predsjednik HSS-a pozvao je na zajedništvo među hrvatskim narodom, jer ulazimo u Europsku uniju nesložni oko gotovo svih pitanja.

- HSS i sada nakon 108 godina postojanja ima istu zadaću: moramo čuvati hrvatstvo, svoj identitet, slogu, rekao je Hrg.

Na istom mjestu lani, upitan o razlozima održavanja dviju odvojenih proslava u Trebarjevu Desbnom: županijske vlasti, koja obilježava dan županije i HSS-a, koja obilježava rođendan svojih osnivača, predsjednik Hrg je istaknuo da će se potruditi da ubuduće bude jedna proslava. No, i ove su godine bile dvije proslave, odvojeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća, mjesni župnik održao je dva blagoslova i dvije molitve, a za razliku od lani, ostao je isti razglas.

Prošle godine i to se mijenjalo. Odgovarajući na pitanja novinara županica Marina Lovrić Merzel nije željela komentirati postojanje dvaju odvojenih protokola iste proslave, ističući da svatko ima pravo na svoj stav i ponašanje.

Naglasila je da je ponosna što Sisačko-moslavačka županije velikim koracima kreće naprijed, jer je u tijeku više investicija u infrastrukturne i školske objekte, ukupne vrijednosti dvije milijarde kuna, što ovu županiju petvara u mjesto najvećih investicija u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:36