BIJELI U SLOVENIJI

'ZADOVOLJAN SAM IGROM, IMAM JASNU SLIKU O IGRAČIMA' Tudor nakon prve pripremne utakmice

 Damir Krajac / CROPIX

Što je očekivao, to je od susreta s Rudarom i dobio. Nakon dva tjedna priprema zaokružio je Igor Tudor svojevrsni prvi ciklus pobjedom protiv slovenskog prvoligaša. Nije 3:0 temeljni razlog zadovoljstva, važniji su igra i pristup.

- Bitno je da se zahtjevi igre poštuju. Bilo je evidentno da je Rudar svježiji, ali s druge strane, mi smo zasluženo pobijedili. Igrom sam zadovoljan, ima tu puno dobrih stvari - naglasio je Tudor.

Sustav je 4-3-3 iz kojeg se traži ofenzivna igra sa prizemnim loptama u kojoj krilni napadači imaju važnu ulogu. Hajduk se predstavio s Anđelkovićem kao središnjim veznim igračem i ako je suditi prema prvom susretu, bivši član pulske Istre bit će pojačanje za Bijele. Tudoru se razvuče osmjeh kada se Anđelković spomene, ali o novacima će više riječi biti kada prođe slovenski dio priprema. Uostalom, nema puno promjena u Hajduku koji prvi put priprema Tudor. Jasnu sliku igračkog kadra dobio je još krajem trijumfalnog proljeća.

- Mjesec dana koji sam proveo s momčadi na isteku prošle sezone pružio mi je mogućnost uvida u stanje momčadi. Imam jasnu sliku o svim igračima osim nekolicine novih koji su stigli ovoga ljeta. Još promatram Bencuna, Galešića, Anđelkovića i ostale. Tijekom priprema iskristalizirat će se momčad jer svi će dobiti priliku. Odigrat ćemo četiri-pet utakmica, ali ne zna se kada i gdje. Moramo igrati.

Kroz te susrete, koji će u službenoj formi uglavnom imati karakter treninga, rijetki će se ipak probiti do startne postave. Malo je slobodnih mjesta u početnih 11, ali možda se poneko oslobodi transferom. Vjerojatno je zbog toga Tudor već počeo uigravati stoperski par Milović - Milić. Kapetan Maloča stalno je pod povećalom inozemnih klubova, čeka se ponuda koja će zadovoljiti klub i igračeva zastupnika. Radi toga je Tudor krenuo s uštimavanjem novog stoperskog tandema, a po istom principu za ulogu napadača (ili polušpicu) traži se alternacija Vukoviću, također klupskom kandidatu za transfer.

- Ima tu svega pomalo. Bitno je da svi dobiju minutažu - zagonetno je poručio Tudor.

Nije Tudor pričljiv kada se o sastavu zapodjene razgovor. Ali, kada se tema okrene na mlade igrače, talente što stižu iz drugog plana, spremno je trener ispisao tri pohvale.

- Stipica je davao sigurnost momčadi, bio je jedan od naših najboljih igrača. Tomičić je igrač talenta koji posjeduje kvalitetu više, ali to dosad nije uspio pokazati. Moj cilj je to izvući iz njega. Malo je igrača s toliko talenta kao što ima krilni napadač Tomičić, ali da bi postao pravi, mora se puno toga poklopiti.

Za kraj je ostao stoper Josip Elez. Stasiti igrač s Bilica, izazvao je veliku pozornost javnosti ponudom Lazija. Iznenađenje je to samo za one koji Eleza nisu gledali.

- Ne čudi me interes Lazija jer to je svakako potvrda kvalitete igrača. Kada jedan nogometni gigant poput Lazija krene u pokušaj dovođenja igrača, jasno je da to nije slučajnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:01