Goran Mehkek / CROPIX
BIT ĆE VATRENO NA MAKSIMIRU

AKO IH NETKO POZNAJE ONDA JE TO DEFINITIVNO ON Bivši kapetan i apsolutna legenda Vatrenih o Ukrajincima: 'Uz pun stadion na pobjedu od prve minute!'

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 17. ožujak 2017. 12:16

U Kijevu, na stadionu Viktora Banikova, održao je Šahtar otvoreni trening, što su ukrajinski novinari iskoristili kako bi Darija Srnu, ex-kapetana reprezentacije Hrvatske i kapetana donjeckih Rudara, upitali za mišljenje o utakmici kvalifikacija za SP u kojoj je Ukrajina gost Hrvatske u Zagrebu.

Bivši kapetan Kockastih, kako Hrvate zovu Ukrajinci, smatra da izabranike Andrija Ševčenka u Zagrebu čeka iznimno teška utakmica:

- Tri domaće utakmice u Zagrebu (protiv Bugarske u kvalifikacijama za EP 2016. i protiv Islanda i Turske u kvalifikacijama za SP 2018.) reprezentacija Hrvatske odigrala je pred praznim tribinama, no ovoga puta stadion će biti pun navijača. Jasno je, utakmica je važna za obje momčadi, a uvjeren sam da će Hrvatska od prve minute igrati na pobjedu. Mi Hrvati kod kuće uvijek dobro igramo, stoga će Ukrajini u Maksimiru biti jako teško, premda prema njoj istodobno osjećamo respekt jer u posljednje vrijeme dvaput smo remizirali. Dakako, želim pobjedu Hrvatske, no bilo bi lijepo kad bi na SP hrvatska i ukrajinska reprezentacija otišle zajedno. A poslije ove utakmice navijat ću za Ukrajinu. Izbornika Andrija Ševčenka iznimno cijenim i želim mu mnogo dobrih rezultata.


Darijo Srna. FC Shakhtar Legend

“Palo” je i pitanje o nastupu Vatrenih na prošlom Euru…

- U Francuskoj nam je nedostajalo sreće koja je u nogometu jako važna. Iako su, mogu reći, izabranici Ante Čačića igrali jako dobro - rekao je Srna.

Linker
19. svibanj 2024 01:25