Screenshot: Instagram
ZASLUŽIO JE TO ODAVNO

EVO KAKO JE VATRENI UZ POMOĆ 'SA STRANE' DOŠAO DO UGOVORA ŽIVOTA Barça 'minira' dva giganta s novom, astronomskom plaćom za Rakitića!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. listopad 2016. 15:38

Kad je prije dvije i pol godine stigao u Barcelonu, kao kapetan i lider Seville, za javnost je bio u tretmanu dobrog izbora Luisa Enriquea.

Danas Ivan Rakitić više nije u tom tretmanu, jer je u formaciji trenera Blaugrane u redu nezaobilaznog izbora. Dakako da igrač koji ima status nespornog prvotimca Barcelone kontinuirano privlači pažnju drugih klubova. Dobro su to znali i čelnici Barcelone kada su nedavno najavili i sada započeli pregovore s hrvatskim reprezentativcem.

Rakitić je po dolasku na Camp Nou potpisao ugovor na pet godina, sa zajamčenim primanjima oko 4,5 milijuna eura. To znači da mu obveza istječe tek 2019. godine.

Damir Krajac / CROPIX

No, da se čelnici Barce požure u dodatno vezivanje svog veznjaka potaklo ih je zanimanje, prije svih, dva kluba. Jedan je Juventus, a drugi, možda i najkonkretniji, Bayern iz Münchena. Klubovi top razine obično znaju koliko neki igrač zarađuje u konkurentskim klubovima, jesu li zadovoljni ili nisu, jesu li spremni za kvalitetniju ponudu promijeniti dres, imaju li slabiji odnos s trenerom i slično. Kod Rakitića, doduše, nisu poznate nikakve sporne situacije navedenog tipa. Igra u Barci standardno, iskazuje veliko zadovoljstvo što je članom tog kluba, a i obitelj mu se očito sjajno tamo snašla.

Da bi se stvar zaokružila, kako za Rakitića tako i za klub, započeli su pregovori o novom ugovoru koji bi trajao do 2021. godine. S obzirom na to da je danas Rakitić vredniji i kudikamo zanimljiviji top klubovima, svakako će financijska strana ugovora biti podebljana.

Koliko bi Rakitić mogao dobiti, može se samo nagađati, ali sukladno razredima plaća u Barci, djeluju nam realno špekulacije tamošnjih medija kako bi Rakitić mogao skočiti na stavku od 6-7 milijuna eura neto po sezoni. U svakom slučaju za Rakitića, s obzirom na godine i status (28) slijedi potpis najboljeg ugovora u karijeri…

Linker
07. svibanj 2024 14:42