Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
TRANSFER MLADOG HRVATA

BIVŠI HAJDUKOVAC JE MOGAO U VALENCIJU, ALI OTIŠAO JE U EIBAR 'Deal' je pogurao jedan Hrvat: 'Volio bih dogurati do Primere, to mi je san'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. srpanj 2017. 23:07

Branimir Cipetić (22), nekadašnji član Hajduka, novi je član španjolskoga prvoligaša Eibara. Cipetić je u posljednje četiri godine bio član Elchea, trenirao je s prvom momčadi, a igrao za drugu. Iz Hajduka je otišao kao kriini napadač, tu je poziciju okupirao i tijekom igranja u Španjolskoj, a onda je prekomandiran na poziciju desnoga bočnoga na kojoj igra i sada.

Ugovor s Eibarom je na dvije plus dvije godine, a sadašnja ideja je da trenira s prvom ekipom i igra za drugu momčad koja se pod imenom Vitoria natječe u Segundi B. Osim što igra nogomet u Španjolskoj, mladi Kaštelanin je upisao i fakultet za trenera i već završio prvu godinu, a španjolskim jezikom vlada odlično. Imao je ponuda i iz Valencije koja ga je htjela za njihovu drugu ekipu, ali je ipak izabrao Eibar.

Plan je Primera

- Pregovori su trajali dosta, tražili su me i iz Valencije, ali onda se javio Eibar koji me također dugo pratio. Dosta je pomoglo i to što za njih kao skaut radi Mate Bilić, on me praktički nagovorio. Nakon razgovora s ljudima u klubu dobio sam saznanje da zaista računaju ozbiljno sa mnom. Volio bih dogurati do Primere, to mi je san, moram nastaviti s radom. Njihov desni bek iz prve momčadi je na odlasku, moje je da se nametnem svojim radom i pokušam izboriti mjesto u prvom sastavu - poručio je mladi Cipetić.

Linker
19. svibanj 2024 13:40