Ronald Goršić / Hanza media
SPUŠTA LOPTU NA ZEMLJU

BOGDANOVIĆ UZBURKAO STRASTI, PA IH SMIRUJE 'Digla se prevelika buka oko te fotografije...'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. srpanj 2016. 14:47

Nepuna tri tjedna nakon što je u Torinu pala Italija, a Hrvatska se tom pobjedom plasirala na OI u Rio, naši košarkaši konačno će odigrati utakmicu. Na startu turnira u Cordobi, koji s pravom nosi ime Super 4, jer se radi o najjačem pripremnom turniru uoči olimpijskog, Hrvatska igra protiv domaćina.

Izbornik Aco Petrović poručio je prije puta u Južnu Ameriku da mu rezultat u ovim utakmicama - nakon Argentinaca nas čekaju još Francuzi i Srbi - nije važan te da nitko neće igrati više od 25 minuta. Plan je rotirati daleko više nego što se to radilo u Torinu i nego će biti slučaj u Riju, a poseban će izazov biti “igra skrivača” s Argentincima, koji će nam biti protivnici u uvodnoj fazi olimpijskog turnira.

- Igrači s klupe moraju odgovarati za rezultat - rekao je Petrović.
- Ključna će stvar biti pronaći alternacije za Bojana Bogdanovića i Darija Šarića jer njih dvojicu najviše raubamo.


Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Dosta skrivanja

Izraubao ih je i put do Cordobe, a Bogdanovića su pomalo razljutile neke reakcije na njegovu primjedbu o “komforu” na letu od Rima do Buenos Airesa...

- Digla se prevelika buka oko te moje fotografije - kaže Bojan.
- Bila je to prvenstveno zezancija i moj odgovor na ono kako su drugi putovali. Što se nas tiče, nema tu nekih problema, u Rio bismo išli i pješice. Uostalom, igrao sam ja za reprezentaciju i neke kvalifikacije proteklih godina kad smo putovali po cijele dane pa se nitko od nas nije bunio.

Toliko o “razmaženim zvijezdama”, kako je Bogdanovićevu poruku shvatio dio javnosti. Valjalo je s ponajboljim hrvatskim košarkašem malo popričati i o košarci.

- Protiv Argentine će biti dosta skrivanja jer s njima igramo već drugu utakmicu u Riju. Aco je sam najavio da će nas štedjeti pa zapravo i ne znamo što očekivati.

Ali zato bi Francuska i Srbija trebale biti pravi testovi...

- Radi se o reprezentacijama koje na OI žele medalju, spadaju u skupinu favorita pa ćemo protiv njih moći vidjeti gdje smo. Ali i tu će puno toga ovisiti o rotacijama, načinu na koji ćemo igrati. Rezultat u Cordobi nam definitivno nije u prvom planu - zaključio je Bojan Bogdanović.


Glavni adut Ginobili

Argentince su do sada u pripremama razbili Amerikanci, a na turniru u Buenos Airesu prvo su izgubili od Australaca (84:83) tako da je koš za pobjedu zabio Matthew Dellavedova te potom dobili Litavce u produžetku (86:85) košem Facunda Campazza. Glavni aduti izbornika Sergia Hernandeza su, naravno, veterani Manu Ginobili (Australcima stavio 22, a protiv Litve ubacio 11 poena za samo 16 minuta), Luis Scola (Australija 27p, 7s, Litva 17p, 9s, 4a) i Andres Nocioni (Australija 13p, 13s, Litva 8p, 5s), dok su dvoznamenkasti u prvoj pobjedi na pripremama bili Campazzo (16) i Nicolas Laprovittola (14p, 4a, 6ul)...

Dodajmo da je Litavce, također protivnike Hrvatske u uvodnoj skupini OI, u Buenos Airesu predvodio Paulius Jankunas sa 17 poena i osam skokova, a na visini zadatka su još bili Jonas Mačiulis (13p, 6s) i Robertas Javtokas (12p, 8s).

-----------------------------------------------------------------------------------

Raspored turnira
29/30. srpnja
23.00 Francuska - Srbija
02.00 Argentina - Hrvatska
30/31. srpnja
23.00 Hrvatska - Francuska
02.00 Argentina - Srbija
1/2. kolovoza
23.00 Hrvatska - Srbija
02.00 Argentina - Francuska

Drugih mjesta u zrakoplovima nije bilo
Nakon što se Bojan Bogdanović na društvenim mrežama požalio zbog uvjeta u kojima su reprezentativci letjeli od Rima do Buenos Airesa, HKS je reagirao priopćenjem za javnost...
“HKS je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom učinio sve kako bi našim igračima i stručnom stožeru osigurao najbolji i najkomforniji prijevoz do Cordobe, a posebno s obzirom na njenu udaljenost. Na žalost, naša volja i želja, niti angažman, nisu bili dovoljni, jer nas je u toj namjeri spriječilo nekoliko objektivnih razloga.

Najvažniji i presudan leži u činjenici da se reprezentacija na OI plasirala 9. srpnja i iako se već sljedeći dan krenulo u organizaciju putovanja, izbor je bio vrlo ograničen. Konačni letovi (i mjesta u zrakoplovu) ono su najkvalitetnije što se u tom trenutku moglo izabrati iz preostale ponude zrakoplovnih tvrtki.

Treba napomenuti da je naša delegacija putovala u dvije skupine, velik dio preko Rima, dok je manji dio članova stručnog stožera, zbog potpune popunjenosti zrakoplova, putovao preko Pariza. Ni na jednom letu nije bilo dovoljno mjesta za cijelu delegaciju pa tako ni mjesta u poslovnoj klasi.
Na kraju, ono najvažnije, cijela delegacija je sretno stigla na odredište i sigurni smo da će, nakon što se svi dobro odmore, nastaviti putem koji je zacrtan u Torinu”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Linker
24. travanj 2024 23:15