Michael Kooren / REUTERS
TOTALNI NOGOMET

BORUSSIA DORTMUND IMA NOVOG TRENERA Žutim zidom će 'dirigirati' zakleti ofenzivac, ali i čovjek kojeg je bolno porazio Jose Mourinho

Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2017. 15:57

Novi trener njemačkog prvoligaša Borussie Dortmund je Nizozemac Peter Bosz koji će na klupi zamijeniti Thomasa Tuchela koji je dao ostavku na tu dužnost iako je osvojio njemački kup s klubom.

Bosz je bivši nizozemski reprezentativac, a u prošloj je sezoni vodio Ajax i s njim stigao do finala Europske lige.

S Borussijom je 53-godišnji Bosz potpisao dvogodišnji ugovor do 30. lipnja 2019., objavila je Borussia na svojim službenim stranicama. Njemački prvoligaš također mora Ajaxu platiti odštetu u visini od 4,3 milijuna eura jer je Nizozemac s klubom iz Amsterdama imao ugovor do 2019.

Tuchel, koji je Borussiju doveo do kvalifikacija za Ligu prvaka, na Twitteru je objavio da napušta klub u koji je došao prije dvije godine kao zamjena za Jürgena Kloppa koji je preuzeo Liverpool.

Lewandowski najbolji igrač Bundeslige

Napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski najbolji je igrač njemačkog prvenstva protekle sezone u izboru nogometaša Bundeslige kojeg je organizirao sportski časopis "Kicker".

Četvrtina svih sudionika izbora je svoj glas u glasovanju za najboljeg igrača lige dalo kapetanu poljske reprezentacije. Na drugom je mjestu veznjak Leipziga Naby Keita (15,7 posto), na trećem najbolji strijelac lige Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussia Dortmunda (10,5 posto glasova) koji je u prošloj sezoni zabio 31 gol, jedan više od Lewandowskog. U glasovanju je sudjelovalo 248 profesionalnih nogometaša.

Bayern je odnio i nagradu za najboljeg vratara jer su igrači Bundeslige najviše glasova (32,7 posto) dali Manuelu Neueru. Najboljim trenerom su proglasili trenera Hoffenheima Juliana Nagelsmanna.

Linker
06. svibanj 2024 16:17