Getty Images
PTICA SELICA

Brzopleti nomad koji nema mira: Bivši igrač Chelseaja digao sidro nakon 27 dana!

Nogometni treneri često se znaju žaliti kako im čelni ljudi kluba ne daju dovoljno vremena da u praksi sprovedu sve svoje ideje. U tu kategoriju definitivno ne spada Rumunj Dan Peterscu, nekadašnji igrač londonskog Chelseaja.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. srpanj 2015. 22:47

U lipnju je Petrescu potpisao trogodišnji ugovor s rumunjskim prvoligašem Targu Muresom. I sve se činilo bajnim nakon što je u prvoj i pokazalo se jedinoj utakmici koju je vodio, u Rumunjskom superkupu, njegova Targa savladala Steauu iz Bukurešta sa 1:0 i osvojila naslov.

No, tada je na njegovu adresu stigla bogata ponuda kineskog Jiangsu Saintyja, i on se odlučio dići sidro i to nakon samo 27 dana. Razlog? Targu je klub u financijskim poteškoćama, dok Jiangsu nema takvih problema.

Petrescu je od početka trenerske karijere 2003. godine vodio čak devet klubova, a između ostaloga Rapid iz Bukurešta, Wislu iz Krakowa, Kuban i moskovski Dinamo. Ono što je zanimljivo je da je njegov mandat u četiri od spomenutih devet trenerskih angažmana trajao kraće od 20 utakmica.

"Jako mi je teško napustiti momčad u ovom trenutku. Ne znam kako će mi biti u Kini, ali nadam se da će biti kao u Rusiji", objasnio je Petrescu, koji je kao igrač boje Chelseaja branio između 1995. i 2000. godine.

Linker
20. svibanj 2024 08:48