Goran Mehkek / CROPX / CROPIX
NOVCI NISU PROBLEM

ČAČIĆ OTKRIO KAKO JE VATRENA PETORKA PODIJELILA NOVAC 'Sve je trajalo 20 sekundi'

Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. rujan 2016. 22:38

Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska, Finska i Kosovo. U navedenom je društvu hrvatska reprezentacija nositelj i prvi favorit za plasman na Svjetsko prvenstvo (2018.u Rusiju). No, problemi za hrvatsku momčad u ovim su kvalifikacijama počeli i prije nego je ''lopta krenula s centra''...

Zbog neprimjerenog ponašanja navijača reprezentacija Hrvatske dvije će domaće utakmice (Turska, Island) igrati bez nazočnosti publike.

- To je svakako otežavajući faktor. No, u Hrvatskoj prevladava uvjerenje kako je turska reprezentacija slabija nego na Euru. Uvjeren sam da će naši suparnici sigurno biti na željenoj razini. Znam da će Fatih Terim posložiti respektabilnu momčad. Usput, čestitam mu rođendan – kazao je Čačić na presici u nedjelju navečer.

Hrvatski izbornik i turskim je novinarima izložio tezu kako je skupina i najteža u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Nema u Europi zemlje koja ne može skupiti 15 kvalitetnih igrača, a u našoj skupini četiri su sudionika s nedavno održanog Eura. Očekujem i u Maksimiru fanatičnu momčad Turske i tešku utakmicu. Ne zanosim se da će nam biti lakše nego u Parizu.

Utakmica s Turcima za Lovru Kalinića debut je u kvalifikacijama. Jeste li posebno razgovarali s njim?

- Jesam. No, radi se o vrataru, koji kontinuirano dobro brani u svom klubu, a ima i četiri nastupa za reprezentaciju.

Jeste li razgovarali i o premijama za plasman na Svjetsko prvenstvo?

- Nazočio sam razgovoru predsjednika Saveza s trojicom igrača (Modrić, Ćorluka, Mandžukić). Razgovor je trajao otprilike 20 sekundi. To je bilo dovoljno da se sve dogovorimo.

Koliko će novi detalji ''afere Lovren'' utjecati na psihičko stanje hrvatskog reprezentativca?

- Ne znam o čemu pričate. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna – zaključio je Čačić.

Linker
23. travanj 2024 10:03