Matthias Hangst / Getty Images
VAL OSVJEŽENJA

ČAČIĆ SE ODLUČUJE ZA 'DINAMOV MODEL' Sigurno je samo da sa Češkom udarna momčad neće biti ista!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2016. 17:14

Izbornik je najavio promjene u sastavu za Češku, no ni sam nije načisto koje poteze povući. Kako su igrali s Turcima, doista ništa ne bi trebalo dirati, no Čačić ima svoju logiku. Vidjet ćemo hoće li kod nje ostati.
- Malo su me blijedo gledali u Dinamu prije četiri godine kad sam stalno govorio o početnih 11, a na kraju je ispalo da sam u svakom susretu stavio nekog drugog igrača. Sama činjenica da je ovo turnirsko natjecanja, da treba iznivelirati i dobro rasporediti opterećenja govori u prilog tome da ću napraviti nekoliko promjena. Imamo igrače koji su u stanju odgovoriti, na svim smo pozicijama dobro garnirani. Kramarić može pokriti u vrhu četiri uloge, pa Nikola Kalinić, Pjaca se pokazao, tu je Brozović kao opcija za srednjeg veznjaka, Kovačić, zatim Vrsaljko je kadar igrati i desno i lijevo, posjedujemo stopere. Kad osjetim da nekoga treba odmoriti, to ću učiniti.
Dosta su se igrači potrošili u prvoj utakmici?
- Jesu, ali to vrijedi za sve, i za Turke, također i za Čehe koji su pritom igrali dan kasnije. Ni jednu utakmicu nitko nije dobio lagano, sve je knap.


Srna?
- Vidjet ću s njim.
Ako kaže da je spreman bit će u kombinaciji?
- Slažem se, ali porazgovarat ćemo. Uvijek je to šok, ja sam ostao bez oca i majke, dobro imao sam već godina kad mi je majka otišla, nakon što sam imenovan za izbornika, ali oca sam izgubio s 40 godina. Ta vijest te uvijek iznenadi. Kad ode roditelj, to je velika praznina koja se lakše prebrodi ako si s ljudima, svojim najmilijima, ukoliko radiš posao u dobro okruženju. No, poznavajući Darija koji se brine za svojeg brata, on je prekaljeni borac, ima mentalnu stabilnost.
Izborniku ideja tek treba sazreti. Srna zbog obiteljskih razloga, Badelj pa i Strinić su glavni kandidati za predah. Veće iznenađenje bilo bi na klupi ostane Rakitić ili Perišić. Makar i radi odmora.

Linker
19. svibanj 2024 21:11