Cropix/Marko Todorov
PRVIH GODINU DANA

ĆIRO 'SLAVI' ČAČIĆEV JUBILARAC 'Ima smisla za uvođenje mladih, ali ne zna voditi utakmicu'

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 01. rujan 2016. 15:53

Izbornik Ante Čačić ukoračava u ravno godinu dana otkad je na klupi hrvatske izabrane vrste. Bivši izbornik, najuspješniji izbornik na klupi reprezentacije u povijesti Miroslav Blažević, osvrnuo se na prošlih godinu dana mandata Ante Čačića.

- Svoje sam sve već rekao mnogo puta. Imao je pothvat, veliki protiv Španjolske, ali onda me nitko ne može uvjeriti da protiv Portugala nismo mogli proći. Da je bio u formi bili bismo prvaci Europe! A, morate znati, ni jedan izbornik ne može napredovati ako mu se ne ukažu pogreške, jer onda će početi misliti da je nepogrešiv – započeo je legendarni trener te nadodao:

- Ostajem pri svom stavu. Drago mi je da ima podršku onih koji su ga postavili i u krajnjem slučaju igrača. Moramo ga podržati za težak put koji je pred reprezentacijom.

Osim što mu ‘trener svih trenera’ zamjera reakcije protiv Portugala i ispadanje u osmini finala Europskog prvnestva, kako ocjenjuje sadašnjeg izbornika Čačića, je li opravdao ulogu na koju je postavljen?

- Svi su očekivali puno od njega, ali svoj doprinos protiv Portugala nije položio. Svaki izbornik teško bi se održao na klupi reprezentacije nakon činjenice da nismo bili prvaci Europe - smatra Blažević.

Pred nama su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Rusiji, pogled prema idućih godinu dana?

- Gledam na to s puno optimizma. Nadam se da će dati i pokazati svoj doprinos koji svaki trener-strateg mora imati.

Za kraj, trebali li se izbornik okrenuti mlađim igračima, pomladiti reprezentaciju s obzirom da je tek za dvije godine novo veliko natjecanje?

- On ima smisla za to, samo ne zna voditi momčad, ne zna voditi utakmicu. Ne zna koga treba promjeniti, koji sistem korisiti i kako se prilagoditi protivniku – završio je bivši izbornik, koji je Hrvatsku doveo do nezaboravne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Linker
02. svibanj 2024 03:31